Συνάντηση Καράογλου με πρέσβη των ΗΠΑ

Οι άριστες σχέσεις Ελλάδας- ΗΠΑ, οι αμερικανικές επενδύσεις στη Βόρεια Ελλάδα από εταιρείες- κολοσσούς, όπως η Pfizer και η Cisco, αλλά και το αμερικανικό ενδιαφέρον για την αξιοποίηση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν, σήμερα το μεσημέρι, στο Κυβερνείο, ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας- Θράκης) Θεόδωρος Καράογλου, με τον Αμερικανό πρέσβη στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ, παρουσία της νέας γενικής προξένου των Ηνωμένων Πολιτειών στη Θεσσαλονίκη, Ελίζαμπεθ Λι.

Στο επίκεντρο της συνάντησης, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Καράογλου, βρέθηκαν και οι σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία.

«Είμαστε ικανοποιημένοι γιατί μέχρι τώρα οι ΗΠΑ έχουν επισήμως τοποθετηθεί και στέλνουν θετικό μήνυμα σε ό,τι αφορά τις προκλήσεις από την τουρκική πλευρά και την παραβίαση κάθε έννοιας δικαίου από την τουρκική κυβέρνηση με τις αλλεπάλληλες προκλήσεις που γίνονται στο Αιγαίο. Παράλληλα, είπαμε ότι είμαστε μια χώρα που θέλουμε να ζήσουμε ειρηνικά με όλους τους γείτονες. Θέλουμε να ζήσουμε σε μια περιοχή όπου θα προοδεύουν όλοι οικονομικά, θα αναπτύσσονται και δεν θα έχουμε προβλήματα μεταξύ μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καράογλου και ζήτησε για μια ακόμη φορά μια ξεκάθαρη δήλωση από την πλευρά των ΗΠΑ σε ό,τι αφορά το εθνικό αυτό ζήτημα”.

Πρόσθεσε, δε, πως «εάν η Τουρκία αισθάνεται ότι έχει κάποια διαφορά απέναντί μας, αυτή η διαφορά είναι μόνο το ζήτημα της υφαλοκρηπίδας, και εάν δεν μπορούμε να τα βρούμε με διάλογο οι δυο μας σε σχέση με αυτό το μοναδικό ζήτημα που απασχολεί τις δύο πλευρές, υπάρχει το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης που μπορούμε να προσφύγουμε και να βρούμε λύση».

Ο κ. Καράογλου καλωσόρισε τη νέα γενική πρόξενο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, ενώ χαρακτήρισε τον Αμερικανό πρέσβη πολύ καλό φίλο της Ελλάδας «που έχει βοηθήσει πολύ την ακόμη καλύτερη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, που ούτως ή άλλως είναι στρατηγικοί σύμμαχοι και εταίροι κι έχουν άριστες σχέσεις».

Προηγούμενο άρθροΣυγκινητικό βίντεο – Ελαφάκι ζητά βοήθεια γιατί πέθανε η μαμά του (video – pics)
Επόμενο άρθροΤη διερεύνηση της ασθένειας του Ναβάλνι ζητεί το ΝΑΤΟ