Απειλές Ακάρ: «Ελάτε για διάλογο αλλιώς θα ακολουθήσουν ανεπιθύμητες καταστάσεις»

Νέα απειλές εκτοξεύει η Τουρκία, αυτήν τη φορά δια στόματος του υπουργού Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, που δηλώνει ξεκάθαρα ότι «θα συνεχιστούν επ’ αόριστον οι σεισμικές έρευνες και ότι η Άγκυρα δεν θα παραχωρήσει ούτε μια σταγόνα νερού».

«Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα και τα δικαιώματά μας. Έχουμε και τη δύναμη και τη θέληση γι’ αυτό και το επαναλαμβάνουμε και σήμερα. Θα συνεχίσουμε τις σεισμικές έρευνες όσο χρειαστεί, μέχρι να ολοκληρωθούν όλες οι έρευνες. Δεν υπάρχει κάποιο χρονικό όριο ή περιορισμός. Εμείς ασκούμε τα δικαιώματά μας, κάνουμε συγκεκριμένες τεχνολογικές εργασίες εκεί. Για όσο χρειαστεί εμείς θα συνεχίσουμε να κάνουμε τις έρευνες. Το υπουργείο Ενέργειας κάνει τις εργασίες κι εμείς ως Ένοπλες Δυνάμεις είμαστε εκεί.  Δεν έχει καμία διακοπή», δήλωσε ο Ακάρ στο πρακτορείο Anadolu.

Αναφερόμενος στην επέκταση των χωρικών υδάτων από την Ελλάδα, τη χαρακτήρισε  «παράλογη», ενώ για την  κοινή άσκηση Ελλάδας – Κύπρου – Γαλλίας – Ιταλίας, είπε ότι έχει περάσει ο καιρός που τέτοιες ενέργειες μπορούσαν να φοβίσουν την Τουρκία.

Αναφερόμενος στη πρόσφατη συμφωνία Ελλάδας – Αιγύπτου για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών, ισχυρίστηκε ότι και οι δύο χώρες βγαίνουν αμφότερες χαμένες .

Τέλος, ο Ακάρ είπε ότι η Άγκυρα είναι έτοιμη για διάλογο με την Ελλάδα, αρκεί να αναγνωρίζονται «τα νόμιμα δικαιώματα της Τουρκίας».

«Ως Τούρκοι και Έλληνες πρέπει να μιλήσουμε, να συζητήσουμε και να λύσουμε τα προβλήματά μας χωρίς να καταφεύγουμε στην Ευρώπη, την ΕΕ ή τη Γαλλία. Αν οι Έλληνες ομόλογοί μας το αποφασίσουν τις ερχόμενες ημέρες, ευχαρίστως να τους υποδεχθούμε εδώ», κατέληξε.

Προηγούμενο άρθροΝέα NAVTEX εξέδωσε η Τουρκία για το Oruc Reis
Επόμενο άρθροΔένδιας: «Το ΝΑΤΟ δεν μπορεί να ανέχεται συμπεριφορές που το υπονομεύουν»