Ο Ερντογάν προκαλεί ξανά «τηλεφωνικά»


Σε νέα προκλητική δήλωση μέσω τηλεφώνου, προχώρησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απευθυνόμενος στην Ελλάδα χωρίς να την κατονομάζει.
Όπως μεταδίδει η εφημερίδα Hurriyet ο πρόεδρος της Τουρκίας μιλώντας στους αποφοίτους του Πανεπιστημίου Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας είπε χαρακτηριστικά:
«Όσους πριν από έναν αιώνα επιτέθηκαν κατά της ανεξαρτησίας μας, ο τουρκικός λαός τους έθαψε είτε στο χώμα είτε τους έριξε στη θάλασσα. Αυτοί που στόχευαν τη σημαία μας και την προσευχή μας, όταν έψαχναν τρόπο να βγουν από αυτή την πίεση εκτέλεσαν τρεις πρωθυπουργούς, δυο υπουργούς και έναν αρχιστράτηγο. Ευχόμαστε να μην κάνουν το ίδιο λάθος σήμερα και να μην πληρώσουν το ίδιο τίμημα σήμερα».
Σε μια παράλληλη εξέλιξη, δε, η Τουρκία ανακοίνωσε τη διεξαγωγή στρατιωτικών ασκήσεων διάρκειας πέντε ημερών, αρχής γενομένης την Κυριακή, μαζί με τον «στρατό» των Τουρκοκυπρίων στα Κατεχόμενα όπως μετέδωσε το πρωί του Σαββάτου το πρακτορείο Anadolu
Εν τω μεταξύ όλες οι χώρες της ΕΕ παρακολουθούν την κλιμακούμενη ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο.

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις Ερντογάν που έγιναν μέσω του τηλεφώνου του υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος το είχε σε ανοιχτή ακρόαση

Προηγούμενο άρθροΜέγαρο Μαξίμου: Νέες συναντήσεις Μητσοτάκη για τα εξοπλιστικά
Επόμενο άρθροΈνα e-pass από τον Νοέμβριο για όλα τα διόδια