Στον εκσυγχρονισμό του νόμου του ΑΣΕΠ προχωρά ολοταχώς το υπουργείο Εσωτερικών, με στόχο να ψηφιστεί στο επόμενο δίμηνο από τη Βουλή, ώστε, στις αρχές του 2021 να γίνουν οι προσλήψεις, όπως είπε ο υπουργός, Τάκης Θεοδωρικάκος, σε συνεντευξή του στο “Βήμα της Κυριακής”, αναφερόμενος στις επτά μεταρρυθμίσεις στο Δημόσιο.

“Αλλάζουμε τον τρόπο πρόσληψης στο Δημόσιο ενισχύοντας και εκσυγχρονίζοντας το ΑΣΕΠ, επιταχύνοντας τις διαδικασίες με την αξιοποίηση ψηφιακών δυνατοτήτων, κάνοντας το σύστημα ταχύτερο και πιο αξιοκρατικό. Καθιστούμε απολύτως διαφανή τον τρόπο χορήγησης ελληνικής ιθαγένειας, ώστε να σταματήσουν οι “πελατειακές” σχέσεις και η διαφθορά” τόνισε.

“Δώσαμε τη δυνατότητα σε περισσότερους από 1.750.000 πολίτες να δηλώσουν πάνω από 35 εκατομμύρια “ξεχασμένα” τετραγωνικά. Τα επιπλέον χρήματα που θα εισπράττει σταθερά η τοπική αυτοδιοίκηση υπολογίζονται περίπου σε 100 εκατ. ευρώ τον χρόνο και θα αξιοποιηθούν για να βελτιωθούν οι υπηρεσίες και να μειωθούν τα τέλη. Ετοιμάζουμε και τον νόμο για τη διάκριση αρμοδιοτήτων κράτους, τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης” σημείωσε ο υπουργός. Όσον αφορά την τηλεργασία ανέφερε ότι σύντομα θα φέρουν νομοθεσία για την τηλεργασία στο Δημόσιο, την οποία προετοιμάζουν με την Expertise France, τη γαλλική τεχνική βοήθεια από την εποχή της οικονομικής κρίσης, προκειμένου να υπάρχουν μετρήσιμα αποτελέσματα της εργασίας εξ αποστάσεως. “Η νομοθεσία θα ψηφιστεί εντός του έτους, επεξεργαζόμαστε όμως και σχέδιο έκτακτης εφαρμογής για κάθε ενδεχόμενο. Παράλληλα στο Δημόσιο από το νέο έτος θα προχωρήσουμε στην αναμόρφωση του προσοντολογίου των δημοσίων υπαλλήλων για να επικαιροποιηθούν επί της ουσίας τα τυπικά προσόντα που είναι αναγκαία για όσους θέλουν να προσληφθούν, ώστε να έχουμε ένα δημόσιο πιο σύγχρονο και με το πλέον άξιο ανθρώπινο δυναμικό” συμπλήρωσε.

Προηγούμενο άρθροΘρήνος στο ελληνικό πόλο: Σκοτώθηκε ο Αλέξης Σταϊκόπουλος
Επόμενο άρθροΣύψας για σχολεία: Δεν θα αποφύγουμε τα κρούσματα – Τι είπε για 3ο κύμα & εμβόλιο