“Μπουμπούκια” έχει μαζέψει στο επιτελείο του ο Ερντογάν. Ο ένας «καλύτερος» από τον άλλον προσπαθούν, με τις δημόσιες πολεμικές κραυγές τους, να καλλιεργούν στους Τούρκους πολίτες κλίμα φανατισμού, μίσους και εχθρότητας απέναντι στους Έλληνες.

Ακόμη ένα τρανό παράδειγμα αποτελεί ο σύμβουλος του Τούρκου προέδρου, για θέματα Ασφαλείας και Εξωτερικής Πολιτικής, Mesut Hakki Casin.

Σε συνέντευξή του στην τουρκική κρατική τηλεόραση, ο  Casin υποστήριξε ότι η Τουρκία θα πλήξει το γαλλικό αεροπλανοφόρο Charles De Gaulle θα ξεκινήσει πόλεμο εναντίον της Ελλάδας και είναι διατεθειμένος να σκοτώσει ο ίδιος Έλληνα πιλότο!!!

To παραλήρημα του Casin ανήρτησε στον λογαριασμό του στο Twitter, ο Τούρκος δημοσιογράφος, ο Αμπντουλάχ Μποζκούρτ:

«Η Ελλάδα χωρίς να έχει βρει φυσικό αέριο και ενώ η ίδια δεν διαθέτει αεροπλανοφόρο, στέλνει εδώ το γαλλικό αεροπλανοφόρο ενάντια στην Τουρκία. Επιτίθεται εναντίον μας με το άλογο ενός άλλου. Αυτό το άλογο θα το πυροβολήσουμε. Αυτό είναι το πρώτο.

Δεύτερον η Τουρκία όπως είπε λίγο πριν ο φίλος μας, δεν είναι ένα κράτος χωρίς φωνή. Ο αγαπητός μας πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε πως ούτε «μασάμε» το δικαίωμα κάποιου άλλου, ούτε αφήνουμε να φάνε το δικό μας δικαίωμα. Αν υπάρχει κάποιος έξω που θα παραβιάσει τα δικαιώματά μας το τουρκικό έθνος θα του σκίσει το συκώτι».

Και ο Σύμβουλος του Ερντογάν, Mesut Hakki Casin συνέχισε λέγοντας: «Υπάρχει ένας πολύ μεγάλος ο στρατός, ο όγδοος στρατός του κόσμου. Ο τρίτος στο ΝΑΤΟ. Ποιος τολμάει να μας «πουλήσει τσαμπουκά» στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο; Θέλει πραγματικά η Ελλάδα να γευτεί τη γροθιά μας; Οι Έλληνες ακόμη δεν το κατάλαβαν αυτό. Κοιτάξτε, η 9η Σεπτεμβρίου (επέτειος στην οποία οι τουρκικές δυνάμεις κατέλαβαν τη Σμύρνη από τις ελληνικές το 1922) φτάνει. Εσείς στην διαφυγή σας σκοτώνατε ο ένας τον άλλον, τρέχοντας προς τη θάλασσα τότε. Ε μα φτάνει πια. Φτάνει !»

«Οι πιλότοι μας σύντομα θα καταρρίψουν πέντε ή έξι από τα ελληνικά αεροσκάφη και θα μπούμε σε ένα πόλεμο. Δεν μπορεί με κανένα τρόπο αυτό το έθνος να υφίσταται τόση πίεση. Η Τουρκία δεν είναι ένα έθνος το οποίο πρέπει να το δοκιμάζεις. Οι ξιφολόγχες των Τούρκων στρατιωτών είναι στη θέση τους και έτοιμες. Όταν τελείωσαν (σε προηγούμενους πολέμους) οι σφαίρες μας, εξολοθρεύσαμε τους εχθρούς μας με τις ξιφολόγχες. Άντε λοιπόν, σας περιμένουμε. Δείτε εγώ είμαι καθηγητής στις Ένοπλες Δυνάμεις. Και αν υπάρχει κάποιος Έλληνας πιλότος ο οποίος μπορεί να μας χτυπήσει, εγώ αυτόν τον πιλότο θα τον πυροβολήσω στο μέσο του κεφαλιού του».