Την επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία, γιατί παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο, ζήτησε ο Αυστριακός καγκελάριος, Σεμπάστιαν Κουρτς.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία, αν η χώρα συνεχίσει να παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο», δήλωσε ο καγκελάριος της Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κουρτς, σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα La Repubblica.

«Είναι επικίνδυνο να δίνουμε την εντύπωση ότι έχουμε δύο μέτρα και δύο σταθμά. Είναι σωστό να επιβάλουμε κυρώσεις στη Λευκορωσία, αλλά τι κάνουμε με την Τουρκία;», αναρωτήθηκε ο Σεμπάστιαν  Κουρτς.

Πρόσθεσε ότι στην Τουρκία «υπάρχουν δημοσιογράφοι και μέλη της αντιπολίτευσης στη φυλακή . Και τώρα επίσης παραβιάζεται το διεθνές δίκαιο εις βάρος της Ελλάδας. Και τι κάνουμε; Κατά τη γνώμη μου δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να δεχόμαστε πάντα την συμπεριφορά του Τούρκου προέδρου. Θέλουμε να τεθούν ξεκάθαρες κόκκινες γραμμές. Και αν ξεπεραστούν, θέλουμε να υπάρχουν επιπτώσεις, έως κυρώσεις. Η Ελλάδα είναι μέλος της ΕΕ και, κατά τη γνώμη μου, η συμπεριφορά της Τουρκίας είναι απαράδεκτη», κατέληξε ο Αυστριακός καγκελάριος.

Προηγούμενο άρθροΣίλβιο Μπερλουσκόνι: Ομαλά εξελίσσεται η πορεία της υγείας του
Επόμενο άρθροΚικίλιας: «Οι αμφισβητίες ας δουν στα νοσοκομεία τα παιδιά που φορούν μάσκα καθημερινά» (pics)