Επίθεση στα κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξαπέλυσε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας για Ευρωπαϊκά Θέματα, Μίχαελ Ροτ, μιλώντας στο T-Online για την κατάσταση στη Μόρια.

«Αυτό που βιώνουμε τώρα στη Mόρια δεν είναι συμβατό με τις αντιλήψεις μου για την Ευρώπη. Η ΕΕ είναι μια κοινότητα αξιών. Δεν είναι η Ευρωπαϊκή Ενωση εκείνη η οποία αποτυγχάνει πρωτίστως στο θέμα αυτό. Aποτελεί όνειδος η κατάσταση ιδιαίτερα για τα κράτη-μέλη που αρνούνται να υιοθετήσουν μια κοινή μεταναστευτική πολιτική εδώ και χρόνια. Αυτό μας οδηγεί ξανά και ξανά σε τέτοιες συγκλονιστικές εικόνες», δήλωσε ο Μίχαελ Ροτ.

Ο Ροτ κάλεσε τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ενωσης να δείξουν μεγαλύτερη αλληλεγγύη μετά την πυρκαγιά στον καταυλισμό προσφύγων της Μόριας. «Πραγματικά, δεν πρέπει να αποτύχουμε λόγω του αριθμού των προσφύγων που θα κατανεμηθούν. Μπορούμε και πρέπει σίγουρα όλοι να κάνουμε πολύ περισσότερα στην Ευρώπη για την υποδοχή προσφύγων», δήλωσε ο σοσιαλδημοκράτης (SPD) πολιτικός, αναφερόμενος στην τρέχουσα συζήτηση για την κατανομή των προσφύγων.

«Τα ομοσπονδιακά κρατίδια και πολλοί δήμοι στη Γερμανία είναι επίσης έτοιμοι γι’ αυτό και δείχνουν μεγάλη προθυμία να βοηθήσουν. Η Ελλάδα για να αντιμετωπίσει αυτήν την κατάσταση έκτακτης ανάγκης χρειάζεται ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και υποστήριξη. Σε στενό συντονισμό με τους Ελληνες, η βοήθεια πρέπει να είναι γρήγορη και αποτελεσματική», τόνισε.

Προηγούμενο άρθροΚορονοϊός: Με 4 εκατ. Στηρίζει η ΕΕ έρευνα για θεραπεία με τη χρήση πλάσματος
Επόμενο άρθροΧριστοδουλίδης: «Να πράξουμε συλλογικά απέναντι στην Τουρκία – Απειλεί τα συμφέροντα της ΕΕ»