Στην ενίσχυση των ήδη ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονται στη Μυτιλήνη μετά την φωτιά στη Μόρια και την ολική καταστροφή του ΚΥΤ προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ.

Έτσι, σήμερα, Παρασκευή 11/9/2020, το πρωί έφτασαν με πλοίο κλούβες των ΜΑΤ, οχήματα της ΕΛ.ΑΣ. και οι δύο «Αίαντες», τα ειδικά οχήματα ρίψης νερού.

Οι κλούβες τοποθετήθηκαν κατά μήκος του τμήματος του δρόμου όπου ζουν μετανάστες και πρόσφυγες, από τον Καρά Τεπέ μέχρι τη Μόρια. Τα θωρακισμένα οχήματα νερού στάθμευσαν στη βάση της Πυροσβεστικής στον Καρά Τεπέ.

Από το πρωί πρόσφυγες και μετανάστες συγκεντρώνονται πάνω στο δρόμο ή σε αύλειους χώρους επιχειρήσεων και κτήματα, όπου στήνουν παραπήγματα από καλάμια και σκηνές καθώς θεωρούν, σύμφωνα με το stonisi.gr, ότι όσο πιο κοντά είναι στο φραγμό του Καρά Τεπέ τόσο πιο γρήγορα θα φύγουν με προορισμό το λιμάνι της Μυτιλήνης.

lesv04
lesv05
lesv03
lesv01
aiantas-lesvos

Κάτοικοι και μετανάστες δεν θέλουν επιστροφή στη Μόρια

Τρείς φορές κάηκε η Μόρια. Το βράδυ της Τρίτης, την Τετάρτη και την Πέμπτη. Οι αρχές δεν έχουν καμία αμφιβολία ότι πρόκειται για εμπρησμό, αν και αναμένεται η σχετική έρευνα από την Πυροσβεστική και την ΕΛ.Α.Σ. Υπό εξέταση βρίσκεται ο ρόλος κάποιων συγκεκριμένων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) και τα μηνύματα που αυτές έστειλαν λίγα λεπτά πριν το ξέπασμα της πυρκαγιάς για εκκένωση της δομής. Η τελευταία πυρκαγιά, πάντως, είχε τρείς εστίες και αποτέλειωσε τις ελάχιστες σκηνές που δεν είχαν καταστραφεί ολοσχερώς στον καταυλισμό.

Πηγή video:

Προηγούμενο άρθροWSJ: «Το ΝΑΤΟ μπορεί να «ξηλωθεί» στην ανατολική Μεσόγειο»
Επόμενο άρθροΜητσοτάκης για Μόρια: «Η Ευρώπη δεν μπορεί να αποτύχει δύο φορές» – Συναντήθηκε με Σχοινά (video – pics)