Με μια ανάρτηση, το υπ. Άμυνας της Τουρκίας συντηρεί την ένταση στη Μεσόγειο, ισχυριζόμενο ότι το Oruc Reis πλέει σε περιοχές δικαιοδοσίας της Αγκυρας, συνοδεία τουρκικών πολεμικών πλοίων.

Μία ημέρα μετά μετά την ισχυρή ομόφωνη στήριξη της Ελλάδας από τη Σύνοδο των χωρών του Νότου (MED7), εμφανώς εκνευρισμένη η τουρκική ηγεσία προχωρά σε σπασμωδικές κινήσεις. Αφού κατήγγειλε ως «προϊόν προκατάληψης» την τελική διακήρυξη των επτά ηγετών των χωρών του Νότου της Ευρωπαϊκής Ενωσης, οι οποίοι προειδοποίησαν χθες, Πέμπτη, την Άγκυρα για επιβολή κυρώσεων σε βάρος της εξαιτίας των ενεργειών της στην Ανατολική Μεσόγειο, έσπευσε να ζητήσει την… απόσυρση των ελληνικών πολεμικών πλοίων γύρω από το τουρκικό ερευνητικό σκάφος «Oruc Reis», ώστε να αποκλιμακωθούν οι εντάσεις!

Λίγο αργότερα, προχώρησε σε έκδοση νέας NAVTEX με την οποία δέσμευσε περιοχή βόρεια της Κύπρου για ασκήσεις με πραγματικά πυρά.

Αργότερα, με ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό twitter του τουρκικού υπ. Άμυνας αναφέρεται ότι το ερευνητικό σκάφος πλέει σε περιοχές δικαιοδοσίας της Τουρκίας: «Τα ερευνητικά σκάφη ORUÇREİS και BARBAROS HAYREDDİN PAŞA, τα οποία συνεχίζουν τις σεισμικές τους δραστηριότητες έρευνας και γεώτρησης στις περιοχές θαλάσσιας δικαιοδοσίας στη Μαύρη Θάλασσα και την Ανατολική Μεσόγειο, και τα τρυπάνια YAVUZ και FATİH, συνεχίζουν να συνοδεύονται και να προστατεύονται από τις Ναυτικές Δυνάμεις μας».

Συνοδεύει μάλιστα το tweet με σχετικές φωτογραφίες:

Προηγούμενο άρθροΚορονοϊός: Υπεύθυνος διαχείρισης COVID-19 στα σχολεία – Τι θα γίνεται σε περίπτωση κρούσματος
Επόμενο άρθροΤους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας ευάλωτων δανειοληπτών αναστέλλουν οι Τράπεζες