Την Κύπρο θα επισκεφθεί αύριο (12/9/2020) ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο. Χθες (10/9/2020) βράδυ, ο Αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών για Ευρωπαϊκές και Ευρω-ασιατικές Υποθέσεις, Φίλιπ Ρίκερ, ενημέρωσε τις Kυπριακές Αρχές για την επίσκεψη Πομπέο και εντός της ημέρας αναμένεται να ανακοινωθούν και οι επαφές που θα έχει στην Κύπρο.

Σε δηλώσεις του αναφερόμενος στη κρίση στην ανατολική Μεσόγειο, είπε πως «πρέπει να επιλυθεί με τρόπο διπλωματικό και ειρηνικό», προσθέτοντας πως «θα εργαστώ σε αυτό, προσπαθώντας να βεβαιωθώ ότι κατανοώ τους κινδύνους που συνδέονται με την προοπτική του λαού της Κύπρου».

Ακόμη, ο Πομπέο αναγνώρισε ότι η Γερμανία επιδιώκει να μειώσει τις εντάσεις. Επίσης, πρόσθεσε ότι η Γαλλία, η οποία δραστηριοποιείται στην περιοχή, έχει υποστηρίξει ένθερμα την Ελλάδα και την Κύπρο.

«Ελπίζουμε ότι θα υπάρξουν πραγματικές συνομιλίες και ελπίζουμε ότι τα πλοία θα αποσυρθούν, έτσι ώστε αυτές οι συνομιλίες να μπορούν να πραγματοποιηθούν», υπογράμμισε, τέλος, ο κ. Μάικ Πομπέο.

Προηγούμενο άρθροΜ. Βαρβιτσιώτης: Κάλεσε την ΕΕ να είναι σκληρή με την Τουρκία
Επόμενο άρθροΜΕD7 – Τι συμφώνησαν o Μητσοτάκης και ο Μακρόν για όπλα και Τουρκία