Σχολεία: Πρώτο κουδούνι στις 8.15΄ – Κεραμέως: «Είναι όλα έτοιμα»

«Στις 8:15 θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι», τόνισε η Νίκη Κεραμέως αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων τη Δευτέρα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η υπουργός Παιδείας τόνισε ότι όλα είναι έτοιμα για την έναρξη της νέας χρονιάς και υπογράμμισε ότι η πρώτη μέρα θα αφιερωθεί στην εξήγηση των μέτρων υγειονομικής προστασίας στους μαθητές. Παράλληλα, η Νίκη Κεραμέως σημείωσε ότι τη Δευτέρα θα δοθούν μάσκες, παγούρια, βιβλία και ωρολόγιο πρόγραμμα.

Αναφορικά με τη χρήση μάσκας, η υπουργός Παιδείας επανέλαβε ότι είναι αυτονόητη η υποχρεωτική χρήση της από μαθητές και εκπαιδευτικούς και υπογράμμισε ότι θα υπάρχει εφεδρεία σε μάσκες προκειμένου να χρησιμοποιηθούν σε περίπτωση που χρειαστεί.

Η Νίκη Κεραμέως πρόσθεσε ότι δίνεται έμφαση στην ενίσχυση του ολοήμερου σχολείου καθώς περιορίζει το ενδεχόμενο οι μικροί μαθητές να βρίσκονται με τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους.

Σε ό, τι αφορά τη διαχείριση σε περίπτωση εντοπισμού κρούσματος, η υπουργός Παιδείας σημείωσε ότι πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για αυτό το ενδεχόμενο και εξήγησε ότι έχει διαμορφωθεί μία task force για την αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών. «Δεν σημαίνει ότι αν εφαρμοστούν περιοριστικά μέτρα σε μια περιοχή, αυτομάτως θα κλείνει το σχολείο. Υπάρχει όμως το ενδεχόμενο αν υπάρχει αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο σε μια συγκεκριμένη περιοχή να κλείνει και σχολείο. Κατά τα λοιπά θυμίζω ότι με βάση τα πρωτόκολλο των ειδικών σε περίπτωση κρούσματος μαθητή κλείνει το τμήμα καταρχήν και γίνεται ιχνηλάτηση», κατέληξε.

Προηγούμενο άρθροΚικίλιας: «Από τις πράξεις ή τις παραλείψεις μας θα αποτραπούν ή όχι τα τοπικά lockdowns»
Επόμενο άρθροΆδωνις για αποχώρηση Oruc Reis: «Αδισνόητο να τα βάλει ο Ερντογάν με όλο τον πολιτισμένο κόσμο»