Μητσοτάκης: Θετικό βήμα η επιστροφή του Oruc Reis στην Αττάλεια

Η επιστροφή του Oruc Reis στην Αττάλεια είναι ένα θετικό πρώτο βήμα. Ελπίζω πραγματικά αυτό το πρώτο βήμα πρέπει να έχει συνέχεια. Εφόσον δούμε δείγματα γραφής σε αυτή την κατεύθυνση η Ελλάδα είναι έτοιμη να ξεκινήσει ένα νέο κύκλο διερευνητικών επαφών με την Τουρκία, τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στη Θεσσαλονίκη.

Η Ελλάδα έχει ισχυρές συμμαχίες και ο διάλογος είναι ο μόνος δρόμος. Ο καλόπιστος διάλογος είναι ο βασικός τρόπος για να αντιμετωπίσουμε το μόνο πρόβλημα που έχουμε που είναι η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών, επισήμανε ο πρωθυπουργός.

«Αυτό που είχε συμφωνηθεί στο Βερολίνο ακυρώθηκε στην πράξη. Το πόσο γρήγορα θα επιστρέψουμε στις διερευνητικές επαφές θα εξαρτηθεί από το γενικότερο κλίμα που θα υπάρξει. Έγινε ένα θετικό πρώτο βήμα, έχουμε δει και στο παρελθόν θετικά βήματα τα οποία ακολούθησαν πολλά αρνητικά βήματα. Αν η αποκλιμάκωση είναι ειλικρινής και διαρκής θα δούμε τα υπόλοιπα ζητήματα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Προηγούμενο άρθροΤην υποχρεωτική στράτευση στα 18 εξετάζει η κυβέρνηση – Ποια τα σχέδια για την αύξηση της θητείας
Επόμενο άρθροΗΠΑ: Η στάση Ερντογάν οδηγούν σε σκέψεις για αποχώρηση από το Ιντσιρλίκ – Εναλλακτικές στην Ελλάδα