Βρούτσης για ασφαλιστικές εισφορές: «Είναι η πιο γενναία μείωση»

Ο υπουργός εργασίας Γιάννης Βρούτσης αναφερόμενος στην εξαγγελία του πρωθυπουργού στην διεθνή έκθεση Θεσσαλονίκης για μείωση κατά τρεις μονάδες των ασφαλιστικών εισφορών ανέφερε ότι μετά την μείωση αυτή οι εισφορές θα φτάσουν στο επίπεδο των 36,6 ποσοστιαίων μονάδες με το βάρος για τους εργαζόμενους να φτάνει στο 14,12 % ενώ για τους εργοδότες στο 22,54 %.

«Είναι η πιο γενναία και αποφασιστική πολιτική που μπορεί να στηρίξει έμπρακτα και αποτελεσματικά τις θέσεις εργασίας, τους εργαζόμενους και στο τέλος να φέρει και εισόδημα στους εργαζόμενους και στις επιχειρήσεις».

Οι τόνοι ανέβηκαν όταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Αποστόλου κατηγόρησε τον κ. Βρούτση ότι ο κόσμος της εργασίας βράζει από τις ρυθμίσεις που προωθεί για ψήφιση ο υπουργός και οι οποίες προβλέπουν αδήλωτη και απλήρωτη εργασία

«Τα άρθρα που αφορούν την εργασία έχουν ξεσηκώσει όλο τον κόσμο έχει ζητηθεί ονομαστική ψηφοφορία για τα άρθρα που ανοίγουν τον ασκό του Αιόλου διότι τι άλλο είναι η θέσπιση της αδήλωτης και απλήρωτης εργασίας. Αυτό το αρνείται ότι συμβαίνει και έρχεστε εδώ και μας λέτε αλλά αντί άλλων. Αντιληφθείτε το τι συμβαίνει».

Ο κ Βρούτσης χαρακτήρισε εκτός πραγματικότητας στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ και έκανε λόγο για αυτοϋπονόμευση της αντιπολιτευτικής τακτικής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Αυτά που λέτε είναι εκτός πραγματικότητας αυτά που λέτε τα βλέπετε μόνο στην κλειστή ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθώντας να πείτε και κάτι για να κάνετε αντιπολίτευση. Ποια είναι η πραγματικότητα μιλάμε για αδήλωτη και απλήρωτη εργασία; Εννοείται πως όχι, ζούμε σε έκτακτες συνθήκες και έκτακτα και αναγκαστικά μέτρα, είμαστε αναγκασμένοι σε ένα περιβάλλον δύσκολο και πρωτόγνωρο να τα πάρουμε.Όλα αυτά θα τελειώσουν με το τέλος της πανδημίας.

Για την συγκεκριμένη περίπτωση δώσαμε στους γονείς την ειδική άδεια που αφορά περιπτώσεις παιδιών τα οποία θα προσβληθούν από τον κορονοϊό, και έχουμε και την περίπτωση που είτε επτά είτε 14 μέρες εάν και εφόσον υπάρξει ανάγκη να μπει σε καραντίνα ένας εργαζόμενος, τις μισές οι μέρες θα τις κάνεις στο σπίτι του και τις άλλες μισές τις αναπληρώνει με 1 ώρα επιπλέον στο οκτάωρο. Ομως δεν υπάρχει απλήρωτη εργασία, όλες τις ημέρες τις πληρώνεται ο εργαζόμενος . Α άρα που τα είδατε αυτά που λέτε περί απλήρωτης εργασίας. Είπαμε προσπαθείτε να κάνετε αντιπολίτευση, κάντε την τουλάχιστον με ένα ουσιαστικό τρόπο, πέστε κάτι να κερδίσετε την κοινή γνώμη. Εσείς συνέχεια αυτοϋπονομεύεστε γιατί αυτά που λέτε είναι εκτός πραγματικότητας».

Προηγούμενο άρθροΚουμουτσάκος: Στις Βρυξέλλες σήμερα για το προσφυγικό
Επόμενο άρθροΣταϊκούρας: Δημοσιονομική ευελιξία και για το 2021 –Αυξήθηκαν τα ταμειακά διαθέσιμα