Στην επιχείρηση, που παρακολούθησαν οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδης και Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, συμμετείχαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, μεταξύ των οποίων και 70 γυναίκες αστυνομικοί που μετακινήθηκαν ειδικά για τον σκοπό αυτό στη Μυτιλήνη από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση.

Σημειώνεται ότι από μέρους της Αστυνομίας λαμβάνονται μεγάλα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό. Οι αστυνομικοί επιχειρούν με ειδικές φόρμες προστασίας, ενώ τα ΜΑΤ -προς το παρόν και δεδομένου του ότι δεν υπάρχουν αντιδράσεις- παρακολουθούν την όλη διαδικασία από απόσταση.

Δείτε το video:

 «Επιχείρηση με την οποία περνάμε από την ανασφάλεια στην υγειονομική ασφάλεια κι από την αταξία στην τάξη» χαρακτήρισε με δήλωσή του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, την επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας. Ο κ. Χρυσοχοΐδης χαρακτήρισε «ανθρωπιστικό καθήκον» την επιχείρηση. Όπως είπε δε, «από το πρωί στη νέα δομή έχουν εισέλθει 1.000 πρόσφυγες και μετανάστες».

Στο μεταξύ, η Ελληνική Αστυνομία δημιουργεί Αστυνομική Διεύθυνση στον Καρά Τεπέ, με έδρα τη δομή φιλοξενίας, και ομάδα ΕΚΑΜ να περιπολεί εσωτερικά και εξωτερικά του περιφραγμένου χώρου. Θα την επανδρώσουν 350 αστυνομικοί, που θα φθάσουν τμηματικά στο νησί από άλλες αστυνομικές διευθύνσεις, ενώ θα έχουν αποκλειστική αρμοδιότητα τη φύλαξη της δομής, ανεξάρτητα από την Αστυνομική Διεύθυνση του νησιού. Η αυτόνομη αστυνομική υπηρεσία θα έχει και Τμήμα Ασφαλείας με 30 αστυνομικούς. Η δημιουργία της συγκεκριμένης Αστυνομικής Διεύθυνσης φέρεται να ζητήθηκε από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη που βρίσκεται στο νησί, η οποία μάλιστα θα έχει δικό της διοικητή, αστυνομικό διευθυντή, ο οποίος θα αποσπαστεί από την Αττική. Με αυτόν τον τρόπο επιδιώκεται η εξασφάλιση της νέας δομής φιλοξενίας, η άμεση επέμβαση αστυνομικών δυνάμεων σε περίπτωση συμπλοκών ή εξεγέρσεων και η αποτροπή καταστροφών όπως στη Μόρια.

Προηγούμενο άρθροΧαρδαλιάς-«Ιανός»: Απαγόρευση κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων σε Αχαΐα-Αιτ/νία- Ηλεία-Μεσσηνία – Μέτρα και στην Αθήνα
Επόμενο άρθρο«Ιανός»: Αλλάζει πορεία – Τι προβλέπει το windy.com –ΤΩΡΑ σε Επτάνησα, Πελοπόννησο (videos)