Νομοθετική παρέμβαση που θα ενσωματώνει την ευρωπαϊκή οδηγία περί ενίσχυσης του θεσμικού οπλοστασίου της χώρας απέναντι σε τηλεοπτικά (και όχι μόνο) φαινόμενα τύπου «Big Brother», προανήγγειλε από τη Βουλή ο Στέλιος Πέτσας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνου Σκουρλέτη, διευκρίνισε πως με το νέο θεσμικό πλαίσιο -η οδηγία θα κατατεθεί προς διαβούλευση πιθανότατα στα τέλη της εβδομάδας- θα διασφαλίζεται η προστασία των ανηλίκων από τηλεοπτικά προγράμματα αλλά και από άλλες πλατφόρμες, όπως το Netflix, το YouTube και το Facebook.

Αναφερόμενος στο περιστατικό των σεξιστικών σχολίων εντός του τηλεπαιχνιδιού, ο κ. Πέτσας τόνισε πως το ΕΣΡ έχει ήδη σχηματίσει σχετικό φάκελο και πως ο αρμόδιος φορέας θα κληθεί την Τρίτη (22/9) προκειμένου να δώσει εξηγήσεις.

Από την πλευρά του, ο κ. Σκουρλέτης άφησε να εννοηθεί ότι η κυβέρνηση θα έπρεπε να αποκλείσει ΜΜΕ που προβάλλουν ανάλογο περιεχόμενο από μελλοντικές κρατικές χρηματοδοτήσεις.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here