Συνομιλία, μέσω τηλεδιάσκεψης, με τον Αρμένιο ομόλογό του, Ζοχράμπ Μνατσακανιάν, είχε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Η συζήτηση, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, αφορούσε στις τελευταίες εξελίξεις στο Ναγκόρνο – Καραμπάχ, σχετικά με τις οποίες ο Νίκος Δένδιας υπογράμμισε τη διαρκή ετοιμότητα της χώρας μας να συμβάλει στις προσπάθειες για την άμεση αποκλιμάκωση και τον τερματισμό των εχθροπραξιών. Ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών επανέλαβε την αποδοκιμασία της χώρας μας έναντι κάθε παρέμβασης τρίτων που υποδαυλίζει την ένταση.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, οι δύο υπουργοί αναφέρθηκαν στην έκτακτη συνεδρίαση του Μονίμου Συμβουλίου του ΟΑΣΕ, κατόπιν αιτήματος και της Ελλάδας, με θέμα την κλιμακούμενη ένταση στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Κατά τις εργασίες της τονίστηκε, μεταξύ άλλων, η υποστήριξη του ρόλου του ΟΑΣΕ και ειδικότερα της Ομάδας Μινσκ για τη διευθέτηση της κρίσης.

Περαιτέρω, κατά τη συνομιλία, όπως γίνεται γνωστό, τονίστηκαν οι διαχρονικοί δεσμοί φιλίας και συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και της Αρμενίας.

Προηγούμενο άρθροΣύνοδος Κορυφής – Πέτσας: Το κείμενο που προτάθηκε απορρίφθηκε γιατί δεν ήταν ισορροπημένο
Επόμενο άρθροΤουρκία – Κορονοϊός: Αμφισβητείται ο αριθμός των κρουσμάτων – Δεν ανακοινώνονται οι ασυμπτωματικοί – Αντιδρούν οι γιατροί