Η πρόοδος της Ελλάδας επιβεβαιώθηκε στη συνεδρίαση του Eurogroup, παρά τη δυσμενή συγκυρία, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα.

Όπως τόνισε ο κ. Σταϊκούρας, αναγνωρίστηκε ότι κυβέρνηση σχεδίασε και υλοποίησε, έγκαιρα, μεθοδικά και στοχευμένα, μεγάλο πακέτο μέτρων, με το οποίο περιόρισε τις οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες της πανδημίας.

«Σήμερα πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Eurogroup. Μεταξύ άλλων, συζητήθηκε η 7η Έκθεση Ενισχυμένης Εποπτείας για την Ελλάδα. Είναι η τέταρτη θετική Έκθεση, σε λιγότερο από έναν χρόνο. Αναγνωρίστηκε ότι η Ελληνική Κυβέρνηση σχεδίασε και υλοποίησε, έγκαιρα, μεθοδικά και στοχευμένα, μεγάλο πακέτο μέτρων, με το οποίο περιόρισε τις οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες της πανδημίας», ανέφερε σε δήλωση του ο υπουργός Οικονομικών.

 «Επίσης, επιβεβαιώθηκε η πρόοδος, παρά τη δυσμενή συγκυρία, στην υλοποίηση σημαντικών διαρθρωτικών αλλαγών, με θετική επίδραση στο επενδυτικό περιβάλλον και το οικονομικό κλίμα. Η Κυβέρνηση με το οικονομικό επιτελείο της, αξιοποιώντας την εμπιστοσύνη που δείχνουν εταίροι και αγορές, προχωρά, λαμβάνοντας παράλληλα υπόψη τις μεγάλες προκλήσεις που υπάρχουν ακόμη μπροστά της, την εφαρμογή του εμπλουτιζόμενου, συνεκτικού, δυναμικού και αποτελεσματικού σχεδίου της», τόνισε.

«Με υπευθυνότητα και αυτοπεποίθηση, συνυπολογίζοντας και τους διαθέσιμους, πλέον, πόρους σε ευρωπαϊκό επίπεδο, συνεχίζουμε την προσπάθεια για τη στήριξη της οικονομίας και της κοινωνίας, την ανάταξή τους, και τη δρομολόγηση υψηλής, διατηρήσιμης, έξυπνης και κοινωνικά δίκαιης ανάπτυξης», κατέληξε ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Προηγούμενο άρθροΠειραματικό κοκτέιλ κατά του κορονοϊού παίρνει ο Τραμπ – Αισθάνεται κόπωση – Με βήχα και πονοκέφαλο η Μελάνια
Επόμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Σε εγκαίνια χώρου για κακοποιημένα παιδιά η Μαρέβα Μητσοτάκη (pics)