Καταδίκη της Χρυσής Αυγής: Ένοχα τα πολιτικά στελέχη για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης – Ένοχος ο Ρουπακιάς

Ιστορική απόφαση του δικαστηρίου αφού η Χρυσή Αυγή καταδικάστηκε ως εγκληματική οργάνωση.

Και τα 17 πολιτικά στελέχη της Χρυσής Αυγής κρίθηκαν ένοχοι για εγκληματική οργάνωση. Οι 7 μάλιστα, για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Συγκεκριμένα ένοχοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης κρίθηκαν οι Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης, Λαγός, Γερμενής, Παναγιώταρος και Παπάς.

Το δικαστήριο νωρίτερα έκρινε ένοχο τον Γιώργο Ρουπακιά για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ενώ για την ίδια υπόθεση κρίθηκαν ένοχοι 15 από τους 17 κατηγορουμένους. Ακόμη ένοχοι κρίθηκαν όλοι οι κατηγορούμενοι για τις επιθέσεις στο ΠΑΜΕ και στους Αιγύπτιους ψαράδες.

Μόλις ανακοινώθηκε η απόφαση του δικαστηρίου ο κόσμος τόσο εντός του δικαστκηρίου, όσο και εκτός ξέσπασε σε χειροκροτήματα.

Ένοχος ο Ρουπακιάς για τη δολοφονία Φύσσα

Ένοχο έκρινε το δικαστήριο τον Γιώργο Ρουπακιά για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Ένοχοι για τη δολοφονία Φύσσα πέρα από τον Γιώργο Ρουπακιά κρίθηκαν 15 από τους 17 κατηγορούμενους. Ειδικότερα, σχετικά με την υπόθεση Φύσσα κρίθηκαν ένοχοι όλοι εκτός από Σαντοριναίο και Τσακανίκα λόγω αμφιβολιών. Ένοχοι κρίθηκαν οι Αναστάσιος -Μάριος Αναδιώτης, Γεώργιος Δήμου, Ελπιδοφόρος Καλαρίτης, Ιωάννης Βασίλειος Κομιανός, Κωνσταντίνος Κορκοβίλης, Αναστάσιος Μιχάλαρος, Γεώργιος Πατέλης γραμματέας της ΤΟ Νίκαιας- πυρηνάρχης της οργάνωσης, Γεώργιος Σκάλκος, Γέωργιος Σταμπέλος, Λέων Τσαλίκης, Αθανάσιος Τσόρβας, Νικόλαος Τσόρβας και Αριστοτέλης Χρυσαφίτης.

Και στην υπόθεση του ΠΑΜΕ και στην υπόθεση των Αιγυπτίων κηρύχθηκαν ένοχοι οι κατηγορούμενοι. Ειδικότερα, όσον αφορά την επίθεση στα μέλη του ΠΑΜΕ το δικαστήριο μετέτρεψε την κατηγορία σε επικίνδυνη σωματική βλάβη και έκρινε ένοχους τους κατηγορούμενους Καστρινός, Πανταζής και Χατζηδάκης ενώ για τους υπόλοιπους παύει η δίωξη για απλή σωματική βλάβη.

Προηγούμενο άρθροΜητσοτάκης: Στη Θεσσαλονίκη για την απονομή του βραβείου «Αυτοκράτειρα Θεοφανώ»
Επόμενο άρθροΜητσοτάκης: Τηλεοπτικό μήνυμα για Χρυσή Αυγή