Ολιγόλεπτη συνάντηση είχαν στην Μπρατισλάβα ο Νίκος Δέδνιας και ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου. 

Στη συνάντηση που έγινε στο περιθώριο του  Globsec Forum στην Μπρατισλάβα, οι δύο υπουργοί συμφώνησαν, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, να δοθεί τις επόμενες μέρες ημερομηνία έναρξης των διερευνητικών επαφών.

Παράλληλα, ο Νίκος Δένδιας εξέφρασε την αντίθεση της Ελλάδας με τις κινήσεις της Τουρκίας στα Βαρώσια.

Πέτσας: Η Τουρκία πρέπει να κάνει ένα βήμα πίσω

Αναφορά στις ελληνοτουρκικές σχέσεις έκανε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών. Ο κ, Πέτσας χαρακτήρισε προκλητική την ενέργεια της Τουρκίας στην Αμμόχωστο σημειώνοντας ότι παραβιάζει τις αποφάσεις του ΟΗΕ και κάλεσε την Τουρκία «να κάνει ένα βήμα πίσω». «Αν δεν το κάνει, το θέμα θα απασχολήσει τους Ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης την επόμενη εβδομάδα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 15ης-16ης Οκτωβρίου 2020, καθώς θα τεθεί από την Κυπριακή Δημοκρατία και, φυσικά, την Ελλάδα», τόνισε χαρακτηριστικά

Όπως γνωρίζετε η τουρκική πλευρά ανακοίνωσε πως, από σήμερα πρόκειται να επιτρέψει την είσοδο στο παραλιακό μέτωπο της Αμμοχώστου, που από το 1974 παραμένει ακατοίκητο. 

«Πρόκειται για άλλη μια προκλητική ενέργεια που παραβιάζει τις σχετικές αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και συγκρούεται με το πρόσφατο κείμενο συμπερασμάτων του Συμβουλίου Κορυφής της Ε.Ε. H Κυβέρνηση, από την πρώτη στιγμή, αλλά και με χθεσινή δήλωση του Πρωθυπουργού καταδίκασε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο αυτή την απόφαση της Τουρκίας. Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, στη διάρκεια της οποίας εξέφρασε την στήριξή του στην Κυπριακή Δημοκρατία και στις ενέργειες που προτίθεται να αναλάβει για το θέμα αυτό.Ένα είναι βέβαιο: η Τουρκία οφείλει να κάνει ένα βήμα πίσω. Αν δεν το κάνει, το θέμα θα απασχολήσει τους Ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης την επόμενη εβδομάδα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 15ης-16ης Οκτωβρίου 2020, καθώς θα τεθεί από την Κυπριακή Δημοκρατία και, φυσικά, την Ελλάδα», ήταν η αναφορά του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Προηγούμενο άρθροΕΝΦΙΑ: Σκέψεις για νέο «κούρεμα» ή κατάργηση του
Επόμενο άρθροΕυνοϊκά τα μέτρα λειτουργίας των θεάτρων – Πώς θα λειτουργήσουν – Οι επιδοτήσεις