Δένδιας: Τηλεδιάσκεψη με Πάιατ και Νόρλαντ για Λιβύη

Τηλεδιάσκεψη με τον Τζέφρι Πάιατ και τον Αμερικανό πρέσβη στη Λιβύη, Ρίτσαρντ Νόρλαντ, είχε ο Νίκος Δένδιας.

Στο πλαίσιο των τακτικών επαφών του με διεθνείς συνομιλητές σχετικά με την κατάσταση στη Λιβύη, ο υπουργός Εξωτερικών συνομίλησε με τους δύο Αμερικανούς διπλωμάτες το απόγευμα της Δευτέρας, συζητώντας τις πολιτικές εξελίξεις στη Λιβύη.

Ο ΥΠΕΞ θα συνεχίσει τις επαφές του σήμερα, ταξιδεύοντας στην Αλβανία, όπου θα συναντήσει τον πρωθυπουργό της χώρας Εντι Ράμα, τον πρόεδρο της χώρας Ιρίλ Μέτα, καθώς και τον υπουργό Εξωτερικών, Γκεντ Τσεκάι. Οι συζητήσεις, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, θα εστιασθούν σε ζητήματα διμερούς, ευρωπαϊκού και περιφερειακού ενδιαφέροντος, με έμφαση στην πορεία των ελληνοαλβανικών σχέσεων, στις εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και στην ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων.

Ακόμη, ο κ. Δένδιας θα έχει συναντήσεις με τους προέδρους του Δημοκρατικού Κόμματος και του Κόμματος «Ένωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων», Λουλζίμ Μπάσα και Βαγγέλη Ντούλε, αντίστοιχα, καθώς και με Ελληνες επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην Αλβανία. Τέλος, ο υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ. Αναστάσιο.

Προηγούμενο άρθροBρετανία: Στολές που πετούν τύπου Iron Man δοκιμάζει το πολεμικό ναυτικό! (video)
Επόμενο άρθροΓεωργιάδης: «Δεν θα προκαλέσουμε εμείς θερμό επεισόδιο όπως θέλει η Τουρκία»