Μητσοτάκης για κορονοϊό: «Είμαστε στις καλύτερες θέσεις» – Ποιους χάρτες έδειξε στη Βουλή

Στην καλύτερη θέση στην Ευρώπη, βρίσκεται η Ελλάδα όσον αφορά στο επιδημιολογικό φορτίο του κορονοϊού, είπε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής, παρουσιάζοντας τους χάρτες του ECDC.

 «Η Ελλάδα μαζί με τις σκανδιναβικές χώρες είναι στην καλύτερη θέση της Ευρώπης στα κρούσματα κορονοϊού», δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συζήτηση για την πρόταση μομφής σε βάρος του Χρήστου Σταϊκούρα, η οποία καταψηφίστηκε με 158 «όχι». Ο πρωθυπουργός παρουσίασε τους χάρτες που δείχνουν την Ελλάδα να διαχειρίζεται με σχετική επιτυχία, σε σχέση με τις άλλες χώρες, την πανδημία.

Η Ελλάδα μαζί με τις σκανδιναβικές χώρες είναι στις καλύτερες ως προς τη συνολική διαχείριση της πανδημίας. Βρίσκεται στις πρώτες χώρες ως προς τον αριθμό των τεστ, είναι επίσης «πράσινη» μαζί με τη Γερμανία ως προς τον αριθμό των τεστ που είναι θετικά στον κορονοϊό σε σχέση με το συνολικό αριθμό των τεστ που διενεργούνται και επίσης στον δείκτη θνησιμότητας η Ελλάδα είναι η καλύτερη χώρα από όσες μετριούνται.

Ως προς τον χάρτη θνητότητας, η Ελλάδα είναι καλύτερη χώρα από όλες. «Έχουμε δύσκολους μήνες μπροστά μας. Έχουμε δρομολογήσει ήδη το σχέδιο για τον ταχύτατο εμβολιασμό για τις ευπαθείς ομάδες. Είμαι ικανοποιημένος για την ταχύτητα του προγράμματος εμβολιασμού κατά της γρίπης. Έχουμε μεριμνήσει να υπάρχουν τέσσερα εκατ. εμβόλια κατά της γρίπης. Πρέπει, επιβάλλεται να μη συμπέσει μια έξαρση της γρίπης, με έξαρση του κορονοϊού, γιατί θα είχαμε πιέσεις στο ΕΣΥ», διεμήνυσε ο κ. Μητσοτάκης, ενώ κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν προσέθεσε καμία σχεδόν κλίνη ΜΕΘ στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Προηγούμενο άρθροΑΑΔΕ: «Ραβασάκια» σε χιλιάδες φορολογούμενους που δεν έκαναν δηλώσεις – Υπέρογκες προσαυξήσεις – Ποιους αφορά
Επόμενο άρθροΝΔ: Πέθανε ο πρώην βουλευτής Χάρης Καρατζάς