Στην ανακοίνωση περαιτέρω μέτρων για την ανάσχεση του δεύτερου και πιο επιθετικού από εκείνο του Μαρτίου επιδημιολογικού κύματος προχωρά σήμερα ο πρωθυπουργός. Από σήμερα Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Ροδόπη να απεικονίζονται πλέον “κόκκινες” στο χάρτη υγειονομικής ασφάλειας, ενώ άλλες άλλες 11 περιφέρειες σε όλη την Ελλάδα ανεβαίνουν και αυτές επίπεδο στην κλίμακα συναγερμού.

Στόχος, όπως είπε ο πρωθυπουργός, η αποφυγή ενός καθολικού lockdown μέσω ενός σχεδίου περαιτέρω ενίσχυσης των στοχευμένων περιορισμών με διάρκεια ενός μήνα, υπό την προϋπόθεση της εφαρμογή τους “με τρόπο απόλυτο”. “Πρέπει να λάβουμε ξανά και πιο έγκαιρα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες αυστηρότερα μέτρα, ώστε να προλάβουμε τα χειρότερα. (…) Οι μικρές υποχωρήσεις για μικρό διάστημα μπορούν να φέρουν μεγάλα αποτελέσματα για μεγάλο χρόνο” είπε χαρακτηριστικά.

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε χθες άλλα 1.211 κρούσματα του νέου ιού στη χώρα. Αρνητικές “πρωταθλήτριες” Αθήνα και Θεσσαλονίκη. 114 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι και καταγράφηκαν άλλοι 12 θάνατοι. Ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων έχει ανέβει τις τελευταίες μέρες σε 35,2 έτη και η συσχέτιση των κρουσμάτων δείχνει ότι συνδέονται με τη διασκέδαση, τις συναθροίσεις και τις αθλητικές δραστηρίοτητες.

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Πρόγνωση για σήμερα Παρασκευή 30-10-2020
Επόμενο άρθροΥπ. Εργασίας: Μέτρα στήριξης επαγγελματιών της τέχνης και του πολιτισμού, ξεναγών και τουριστικών συνοδών