Μια μεγάλη αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη στο κέντρο της Βιέννης, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας, ενώ λίγο νωρίτερα η εφημερίδα «Kronen Zeitung» έκανε λόγο για επίθεση σε συναγωγή και για πυροβολισμούς.

Όταν ρωτήθηκε για τον λόγο της ανάπτυξης των αστυνομικών δυνάμεων, ο εκπρόσωπος αρνήθηκε να σχολιάσει. Η εφημερίδα τόνισε ότι η επίθεση έγινε στον δρόμο όπου βρίσκεται η μεγαλύτερη συναγωγή της πόλης. Η «Kronen Zeitung» και άλλα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πυροβολισμούς στην περιοχή μιας γειτονικής πλατείας.

Δείτε το video:

Σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες, που επικαλείται η εφημερίδα, ένας φρουρός αστυνομικός λέγεται ότι πυροβολήθηκε και η κατάστασή του είναι σοβαρή. Πρόσθεσε ότι ο δράστης παραμένει ασύλληπτος και η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό.

Σύμφωνα με τον Florian Klenk, αρχισυντάκτη της αυστριακής εφημερίδας «Falter», ο οποίος επικαλείται το ΥΠΕΣ, υπάρχει ένας νεκρός και αρκετοί τραυματίες. Ο ίδιος, μάλιστα, διευκρινίζει ότι προς το παρόν δεν είναι σαφές εάν επρόκειτο για επίθεση σε συναγωγή ή απόπειρα δολοφονίας σε πελάτες γειτονικού μπαρ.

Πληροφορίες της «Kronen Zeitung» αναφέρουν ότι ο δράστης ανατινάχθηκε, καθώς ήταν ζωσμένος με εκρηκτικά.

Σύμφωνα με την «Der Standard», έχει ήδη δημιουργηθεί τεράστια κυκλοφοριακή συμφόρηση στη Franz-Josefs-Kai και η αστυνομία συμβουλεύει τους πολίτες να αποφύγουν το κέντρο της Βιέννης.

Προηγούμενο άρθροΠέτσας: «Ο Τσίπρας διολισθαίνει στο κατώτατο στάδιο του λαϊκισμού -την κορωνοκαπηλεία»
Επόμενο άρθροΚορονοϊός: Τα νέα μέτρα κατά της πανδημίας σε Θεσσαλονίκη – Σέρρες