Πρόγραμμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για αύριο, Τρίτη 3 Νοεμβρίου (2 Νοεμβρίου 2020)

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα προεδρεύσει, στις 12:00, σε συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης.

Την Παρασκευή, στην «Ώρα του Πρωθυπουργού» το σχέδιο της κυβέρνησης κατά της πανδημίας

Την ερχόμενη Παρασκευή, στη Βουλή, ο πρωθυπουργός αναμένεται να για το σχέδιο ανάσχεσης της πανδημίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της «Ώρας του Πρωθυπουργού» θα απαντήσει στην επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας αναφορικά με την κατάσταση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταγράφει στην ερώτησή του 5+1 αστοχίες της κυβέρνησης ενώ υποστηρίζει ότι το επίπεδο των υπηρεσιών που προσφέρεται στο επιβατικό κοινό είναι κατώτερο των τρεχουσών έκτακτων αναγκών και «σε χειρότερο επίπεδο από αυτό που παρέδωσε η δική μας κυβέρνηση».

Ειδικότερα αναφέρει προς τον πρωθυπουργό:

«· Δεν αυξήσατε τα δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, ενώ υπάρχουν καταγγελίες ακόμη και για μειώσεις αυτών.

· Κρατάτε ακινητοποιημένα στα αμαξοστάσια του Ο.ΣΥ. εκατοντάδες οχήματα (λεωφορεία και τρόλεϊ), λόγω έλλειψης οδηγών ή ακόμη και λόγω μικρών βλαβών.

· Διατηρείτε, ακόμη και τώρα, εν μέσω πανδημίας, αποσπασμένους σε γραφεία βουλευτών και υπουργών οδηγούς του Ο.ΣΥ., οι οποίοι θα μπορούσαν να συνεισφέρουν άμεσα στην αύξηση των καθημερινών δρομολογίων.

· Καθυστερήσατε επί δύο μήνες, από την έκδοση σχετικής ΠΝΠ, την προκήρυξη προσλήψεων οδηγών και τεχνιτών σε λεωφορεία, τρόλεϊ, μετρό, ηλεκτρικό και τραμ. Προσλήψεις που θα μπορούσατε, άλλωστε, να είχατε δρομολογήσει πολύ νωρίτερα, αξιοποιώντας το δημοσιονομικό μαξιλάρι των 37 δις ευρώ και τον κανόνα «1 προς 1» στο λόγο προσλήψεων /αποχωρήσεων δημοσίων υπαλλήλων, που παραλάβατε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

· Ακυρώσατε τον διαγωνισμό του ΣΥΡΙΖΑ για 750 νέα λεωφορεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Διαγωνισμός που περιλάμβανε το κόστος ανταλλακτικών και συντηρήσεων για 12 έτη προκειμένου να διακοπεί το πάρτι των απευθείας αναθέσεων.

· Απεντάξατε την προμήθεια 92 νέων λεωφορείων από το πρόγραμμα ενίσχυσης του στόλου των ΜΜΜ μέσω του ΠΕΠ Αττικής».

Ρωτά τέλος: «Θα προχωρήσετε σε άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των συγκοινωνιών όπως για παράδειγμα, στην επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού για 750 νέα λεωφορεία, στην επανένταξη της αγοράς των 92 λεωφορείων σε πρόγραμμα χρηματοδότησης του ΠΕΠ Αττικής για την ενίσχυση του στόλου των ΜΜΜ και στην επιδιόρθωση των οχημάτων που βρίσκονται στα αμαξοστάσια ακόμη και με μικρές βλάβες, ώστε να αυξηθούν τα δρομολόγια;».

Προηγούμενο άρθροΠρίγκιπας Ουίλιαμ: Θετικός στον κορονοϊό από την άνοιξη, κράτησαν κρυφή τη διάγνωση
Επόμενο άρθροΜητσοτάκης: «Έφτασε η ώρα να αντιμετωπίσουμε το παρακράτος με αριστερό προσωπείο» – Ιδρύεται αστυνομία πανεπιστημίων (video, pics)