Ελάφρυνση σε επιχειρήσεις, αυτοαπασχολούμενους και ελεύθερους επαγγελματίες που πλήττονται και από τις συνέπειες της πανδημίας «προσφέρει» ρύθμιση του υπουργείου Εργασίας, στα πρότυπα των όσων προβλέπονται για τη ρύθμιση οφειλών στην εφορία που έχει προχωρήσει το υπουργείο Οικονομικών.

Με διάταξη που θα προστεθεί στο νομοσχέδιο «Μέτρα ενίσχυσης των εργαζομένων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, κοινωνικοασφαλιστικές διατάξεις και διατάξεις για την ενίσχυση των ανέργων» θα δίνεται η δυνατότητα σε εργοδότες, αυτοαπασχολούμενους και ελεύθερους επαγγελματίες να εξοφλήσουν σε 12 ή 24 δόσεις τις εισφορές, η καταβολή των οποίων είχε ανασταλεί λόγω κορονοϊού. Παράλληλα θα υπάρχει ειδική πρόβλεψη με την οποία θα δίνεται η ευκαιρία σε όσους από «έχασαν» ρύθμιση οφειλών από τον Ιούνιο έως τον Οκτώβριο, να επανενταχθούν χωρίς πρόσθετες γραφειοκρατικές διαδικασίες αρκεί να καταβάλουν την δόση Νοεμβρίου.

Οι αιτήσεις και για τις δύο περιπτώσεις οφειλετών θα μπορούν να γίνονται ηλεκτρονικά στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ).

«Διευκολύνουμε χιλιάδες πληττόμενους εργοδότες, αυτοαπασχολούμενους και ελ. επαγγελματίες με ρύθμιση οφειλών 12 ή 24 δόσεων και δεύτερη ευκαιρία για επανένταξη σε παλιές ρυθμίσεις σε όσους την έχασαν λόγω Covid 19» δήλωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιάννης Βρούτσης.

Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, η διάταξη αυτή αναμένεται να δώσει ανάσα σε χιλιάδες οφειλέτες που λόγω της πανδημίας Covid-19 είτε δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν με συνέπεια σε παλαιότερες ρυθμίσεις των ασφαλιστικών τους οφειλών είτε εμφανίζουν αδυναμίες καταβολής των τρεχουσών οφειλών.

Ρεπορτάζ: Ραλλού Αλεξοπούλου

Προηγούμενο άρθροΝέο νόμο ετοιμάζει η Ε.Ε. για σαφή διάκριση μεταξύ επιβλαβούς και παράνομου διαδικτυακού περιεχόμενου
Επόμενο άρθροN. Παπαθανάσης: Θα υπάρξουν και άλλα μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων, αν χρειαστεί (audio)