Γεραπετρίτης: «Εν καιρώ η επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια»

Η επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια θα γίνει «εν καιρώ», τόνισε ο Γιώργος Γεραπετρίτης, μιλώντας στο κανάλι της Βουλής.

Ο υπουργός Επικρατείας τόνισε ότι η χώρα θα επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια εν καιρώ και όταν αυτό κριθεί σκόπιμο. «Θα το πράξει η χώρα. Θα φτάσουμε στα 12 ναυτικά μίλια εν καιρώ. Όπως προαναγγέλθηκε η επέκταση προς δυσμάς θα συντελεστεί και στην υπόλοιπη επικράτεια σε πολιτικό χρόνο, ο οποίος θα κριθεί σκόπιμος», ανέφερε χαρακτηριστικά και ξεκαθάρισε ότι στην παρούσα φάση η εθνική κυριαρχία της χώρας περιορίζεται στα έξι ναυτικά μίλια.

Κληθείς να σχολιάσει τις αντιδράσεις που υπήρξαν από τα κόμματα της αντιπολίτευσης για τις πρόσφατες δηλώσεις του αναφορικά με την εθνική κυριαρχία στα έξι ναυτικά μίλια, ο κ. Γεραπετρίτης τόνισε ότι δεν πρόκειται να ωραιοποιήσει τις καταστάσεις.

«Δεν πρόκειται ποτέ να ωραιοποιήσω καταστάσεις ούτε να αναζητήσω ευκαιριακά πολιτικά οφέλη. Περιέγραψα αυτό που ισχύει σήμερα και σήμερα η κυριαρχία μας είναι στα έξι ναυτικά μίλια στη θάλασσα και στα δέκα ναυτικά μίλια στον αέρα. Εντός αυτής της κυριαρχίας η Ελλάδα δεν πρόκειται να δεχθεί καμία παραβίαση», είπε.

Τέλος, κάλεσε πολιτικά κόμματα και πολίτες να αποφεύγουν ευκαιριακές και καιροσκοπικές κορώνες που θέλουν βύθιση πλοίων σε διεθνή ύδατα. «Τέτοια λόγια θα πρέπει να τα σκεφτόμαστε δυο φορές πριν τα πούμε» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Προηγούμενο άρθροΥπ. Πολιτισμού: Πλήρως αποκατεστημένη η φύση στις Μυκήνες – Νέο σύστημα πυροπροστασίας (pics)
Επόμενο άρθροΜενδώνη για Ακρόπολη: «Χρησιμοποιείται τεχνητός λίθος και όχι τσιμέντο στις εργασίες» (pics)