Επίθεση στη Βιέννη: Η στιγμή που η ορχήστρα παίζει μουσική για να ηρεμήσει τους θεατές, ενώ έξω έπεφταν πυροβολισμοί (video)

Έξω από την όπερα της Βιέννης έπεφταν πυροβολισμοί. Μέσα σε αυτήν, οι θεατές ήταν πανικόβλητοι, χωρίς να γνωρίζουν τι ακριβώς συμβαίνει. Και η ορχήστρα ανέλαβε να διατηρήσει, όσο ήταν δυνατόν, την ηρεμία. Το σκηνικό μέσα από το video.

Δείτε το video:

Η αυστριακή πρωτεύουσα γνώρισε μια «αποκρουστική» επίθεση σε έξι σημεία τη Δευτέρα, συμπεριλαμβανομένων των πυροβολισμών σε μια συναγωγή αλλά και έξω από την παγκοσμίου φήμης όπερα Wiener Staatsoper.

Οι τρομοκρατημένοι θεατές της όπερας, έλαβαν εντολή από την αστυνομία να παραμείνουν στο εσωτερικό του κτιρίου, όταν κατέφθασε η είδηση για τις κοντινές επιθέσεις και η Φιλαρμονική Ορχήστρα της Βιέννης άρχισε να παίζει μουσική για να τους ηρεμήσει.

Τα πλάνα δείχνουν την ορχήστρα να παίζει, λίγο προτού πέσει νεκρός από πυρά ο 20χρονος τζιχαντιστής, έχοντας πρώτα σκοτώσει 5 άτομα και τραυματίσει άλλα 16, «γαζώνοντας» όποιον έβρισκε στον δρόμο του και φορώντας μια ψεύτικη ζώνη εκρηκτικών.

Στο βίντεο, διακρίνεται ξεκάθαρα ένα νευρικό πλήθος που παρακολουθεί την ορχήστρα να παίζει την μελωδία του «Gott erhalte Franz den Kaiser», η οποία χρησιμοποιήθηκε ως ύμνος της αυστριακής αυτοκρατορίας τον 19ο και στις αρχές του 20ου αιώνα.

Η Μπάρμπαρα Λοβέτ ήταν μεταξύ των θεατών της όπερας του Πιέτρο Μασκάνι «Cavalleria Rusticana» και δημοσίευσε το βίντεο της ορχήστρας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Όπως είπε: «Η αστυνομία μας κράτησε ασφαλείς μέσα στην όπερα. Ενώ περιμέναμε, μερικά μέλη της φιλαρμονικής ορχήστρας άρχισαν να παίζουν. Καμία επίθεση δεν θα σταματήσει ποτέ τη μουσική στη Βιέννη».

Προηγούμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Ικανοποίηση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου για το take away
Επόμενο άρθροΣύνοδος ΥΠΕΞ – Χαιρετισμός Μητσοτάκη: «Η Ευρώπη πρέπει να διαχειριστεί μια, άνευ προηγουμένου υγειονομική κρίση, χωρίς να υπονομευθούν οι θεμελιώδεις ελευθερίες» (video)