Κορονοϊός: Νέες ανακοινώσεις αύριο, Πέμπτη, από τον πρωθυπουργό – Τι εισηγούνται οι λοιμωξιολόγοι

Ολικό lockdown στην Αττική ή και πανεθνικό, σε όλη τη χώρα, εισηγείται η επιτροπή λοιμωξιολόγων στον πρωθυπουργό, σε μια ύστατη προσπάθεια να αναχαιτιστεί η διασπορά του κορονοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ειδικοί επιστήμονες έχουν καταλήξει στο απευκταίο ενδεχόμενο βλέποντας καθημερινά να αυξάνονται δραματικά τα κρούσματα στο λεκανοπέδιο Αττικής αλλά και στην υπόλοιπη χώρα.

Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι σήμερα θα καταγραφεί νέο «μαύρο ρεκόρ» κρουσμάτων με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει κοντά στις 2.500 νέες μολύνσεις. Χθες, υπενθυμίζεται ότι ανακοινώθηκαν 2.166 νέα κρούσματα covid-19, 13 θάνατοι και 169 ασθενείς διασωληνωμένοι.

Στη σύσκεψη που είχαν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, οι λοιμωξιολόγοι εισηγήθηκαν να κάνει γενικό lockdown στην Αττική για έναν μήνα. Το δεύτερο σενάριο είναι καθολικό lockdown ανά την επικράτεια.

Ο πρωθυπουργός θα κάνει ανακοινώσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας και θα απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων αύριο στις 12.00 στο Μέγαρο Μαξίμου. Στην ενημέρωση θα συμμετέχει και ο καθηγητής, Σωτήρης Τσιόδρας.

Προηγούμενο άρθροΒουλευτής ΝΔ Β. Σπανάκης: Πρωτοβουλία για δημιουργία «Δικτύου Δήμων Πανεπιστημιουπόλεων»
Επόμενο άρθροΕκπαίδευση: Nέα προγράμματα σπουδών μέχρι την Άνοιξη