Χ. Σταϊκούρας: Πιθανό να χρειαστούν πρόσθετα μέτρα στήριξης και το 2021

Ανοικτό το ενδεχόμενο εφαρμογής πρόσθετων μέτρων στήριξης και το 2021 άφησε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, καθώς η εξέλιξη της πανδημίας είναι χειρότερη από αυτή που αναμενόταν, όπως υποστήριξε ο ίδιος.

«Τα πράγματα», είπε χαρακτηριστικά, εξελίσσονται χειρότερα από τις αρχικές εκτιμήσεις και προφανώς η επίδραση στην οικονομία θα είναι πιο έντονη. Είναι πλέον πιθανό να χρειαστούν πρόσθετα μέτρα στήριξης και για τους πρώτους μήνες του 2021″. Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα, οι υπουργοί Οικονομικών εκτίμησαν χθες στην συνεδρίαση του Eurogroup ότι ένας μήνας lockdown θα μειώσει το ΑΕΠ της Ευρωζώνης κατά περίπου 2,5-3 ποσοστιαίες μονάδες.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, η αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων θα προχωρήσει μέσα στο 2021 αλλά θα γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε να μην προκύψουν επιβαρύνσεις για τα χαμηλά και μεσαία νοικοκυριά.

Όσον αφορά στους ιδιοκτήτες ακινήτων που αν και υπέστησαν κούρεμα εισοδήματος λόγω της υποχρεωτικής μείωσης ενοικίου δεν έχουν εισπράξει ακόμη την έκπτωση φόρου που δικαιούνται, τόνισε ότι τα προβλήματα θα ξεπεραστούν άμεσα.

Προανήγγειλε μάλιστα την αποστολή ηλεκτρονικών ενημερωτικών μηνυμάτων σε όσους δεν έχουν ακόμη λάβει τις επιστροφές φόρου που δικαιούνται.

Προηγούμενο άρθροΕθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας: Συνεχίζονται οι εθελοντικές αιμοδοσίες
Επόμενο άρθρο«Φρένο» στα σενάρια για lockdown στην Αττική βάζει η κυβέρνηση – Εξετάζεται η απαγόρευση μετακινήσεων απο νομό σε νομό