Θεσσαλονίκη: Ικανοποίηση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου για το take away

Την ικανοποίησή του για τη ρύθμιση σχετικά με τα take away εκφράζει με ανακοίνωσή του το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.

Όπως σημειώνει στελέχη του από χτες το βράδυ «άσκησαν εντονότατες πιέσεις σε κυβερνητικά στελέχη, προκειμένου να μην ισχύσει δήλωση του Νίκου Χαρδαλιά».

Το ΕΕΘ απέστειλε στον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας σχετική επιστολή στην οποία εξέφραζε την «την απόλυτη διαφωνία, την απορία αλλά και την εντονότατη διαμαρτυρία μας για την απόφαση σας να απαγορεύσετε την προμήθεια αγαθών με παραλαβή από το κατάστημα ενώ ζητώντας την άρση της απαγόρευσης υπογράμμισε «πως είναι δυνατό να θεωρείται ασφαλής και επιτρεπτή η αγορά ενός καφέ, ενός αναψυκτικού ή πρόχειρου φαγητού από ένα σούπερ μάρκετ αλλά να απαγορεύεται η ίδια αγορά από ένα άλλο κατάστημα».

Με διευκρινιστική εγκύκλιος, που εκδόθηκε σήμερα, το υπουργείο Ανάπτυξης ξεκαθαρίζει ότι «στις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης και Σερρών οι υπηρεσίες παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away) και καθ’ οδόν εξυπηρέτησης (drive-through) δεν επιτρέπονται με την έννοια του αυτοτελούς λόγου μετακίνησης των πολιτών. Είναι προφανές ότι επιτρέπονται στο πλαίσιο των λόγων μετακίνησης των πολιτών που ορίζονται στα άρθρα 3, 4 και 5 της υπ’ αριθμ. Αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ. 69919/02.11.2020 KYA (Β’ 4831/2.11.2020), όπως άλλωστε ίσχυε και στην πρώτη φάση της πανδημίας».

Προηγούμενο άρθροΚορονοϊός: Σύσκεψη Μητσοτάκη με λοιμωξιολόγους – Κοντά στο lockdown η Αττική
Επόμενο άρθροΕπίθεση στη Βιέννη: Η στιγμή που η ορχήστρα παίζει μουσική για να ηρεμήσει τους θεατές, ενώ έξω έπεφταν πυροβολισμοί (video)