«Φρένο» στα σενάρια για lockdown στην Αττική βάζει η κυβέρνηση – Εξετάζεται η απαγόρευση μετακινήσεων απο νομό σε νομό

Φρένο στα σενάρια για lockdown στην Αττική βάζει η κυβέρνηση μετά τη φημολογία των τελευταίων ωρών. «Όχι» ήταν η κατηγορηματική απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, όταν ρωτήθηκε αν είμαστε κοντά σε lockdown στο λεκανοπέδιο.

@EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Διαρκής είναι ωστόσο η υπενθύμιση στην ανάγκη τήρησης των μέτρων, καθώς η Αττική παρουσιάζει αύξηση κρουσμάτων κατά 30% την τελευταία εβδομάδα. Αξιοσημείωτο είναι ότι από τις 130 κλίνες ΜΕΘ Covid είναι κατειλημμένες περίπου οι 100.

Στο μεταξύ ανεβαίνει δραματικά ο αριθμός των θυμάτων του κορονοϊού στην χώρα μας, καθώς δέκα συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους μέσα σε λίγες ώρες.

Εξετάζεται η απαγόρευση μετακινήσεων από νομό σε νομό

Το επόμενο δεκαήμερο είναι καθοριστικό για την επιβολή ή όχι περαιτέρω περιοριστικών μέτρων την ώρα που εξετάζεται η απαγόρευση μετακινήσεων από νομό σε νομό, ιδίως από τους κόκκινους νομούς, όπως η Αττική. Δεν έχουν ληφθεί ακόμα αποφάσεις, ενδέχεται όμως το μέτρο να ισχύσει για τα Σαββατοκύριακα, ή και να επεκταθεί, εφόσον προταθεί κάτι τέτοιο από τους ειδικούς.

@EUROKINISSI/ΙΣΜΗΝΗ ΚΑΡΛΗ

«Ανθίζει» η παραγγελία μέσω διαδικτύου

Με την αναστολή της λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης, οι καταστηματάρχες έχουν στραφεί σε νέους τρόπους προκειμένου να επιβιώσουν. Έχουν προσανατολιστεί στις διαδικτυακές πλατφόρμες, ώστε ο κόσμος να βλέπει τον κατάλογό τους και να παραγγέλνει μέσω διαδικτύου.

Ιωάννινα: Επείγει η απομάκρυνση των νοσούντων από το γηροκομείο

Επιβαρυμένη παραμένει η επιδημιολογική κατάσταση στα Γιάννενα όπου κατέληξε ένας 92χρονος τρόφιμος του γηροκομείου στο οποίο εντοπίστηκαν 58 κρούσματα. Τα νοσοκομεία αδυνατούν να δεχθούν ασθενείς με κορονοϊό, την ώρα που επείγει η μεταφορά ηλικιωμένων που νοσούν.

Η 6η υγειονομική περιφέρεια αποφάσισε να γίνει διαμοιρασμός των νοσούντων στο γηροκομείο σε όλη την περιφέρεια. Δεν αποκλείεται να μεταφερθούν ακόμη και στην Κέρκυρα 4 από τους νοσούντες. ΤΟ ΕΚΑΒ δεν έχει σταματήσει να κάνει διακομιδές σε όλες τις περιοχές της Ηπείρου, αυτό ομως δεν λύνει το μεγάλο πρόβλημα, καθώς 15-20 ασθενείς παραμένουν εγκλωβισμένοι στο νοσοκομείο.

Αυξημένα είναι τα κρούσματα και στον Βόλο. Η κατάσταση τείνει να λάβει εκρηκτικές διαστάσεις, καθώς η πίεση πλέον στο σύστημα υγείας, είναι ασφυκτική.

@ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

Συνθήκες ασφυξίας στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης

Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα ανησυχητική και στη Θεσσαλονίκη, με τον ιατρικό σύλλογο να ζητά περισσότερες κλίνες ΜΕΘ. Το σύστημα υγείας πιέζεται πολύ.

Στη διαδικτυακή συνάντηση με παράγοντες του Υπ. Υγείας ο πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου Θεσσαλονίκης τόνισε ότι η μετατροπή γενικών κλινών ΜΕΘ σε ΜΕΘ για Covid δεν θα πρέπει να αποτελέσει μόνιμη κατάσταση, καθώς τα άλλα νοσήματα συνεχίζουν να υπάρχουν και να απειλούν ανθρώπινες ζωές.

@ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

Οι έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων συνεχίζονται. Τη χθεσινή ημέρα επιβλήθηκαν στη Θεσσαλονίκη 108 πρόστιμα για παραβάσεις στη μετακίνηση και 73 πρόστιμα για μη χρήση μάσκας και μη τήρηση απόστασης.

Πηγή: ΕΡΤ

Προηγούμενο άρθροΧ. Σταϊκούρας: Πιθανό να χρειαστούν πρόσθετα μέτρα στήριξης και το 2021
Επόμενο άρθροΒουλευτής ΝΔ Β. Σπανάκης: Πρωτοβουλία για δημιουργία «Δικτύου Δήμων Πανεπιστημιουπόλεων»