Α. Γκίκα: Προσαρμόζουμε τα σχολικά προγράμματα στην τηλεκπαίδευση

Στην ετοιμότητα των σχολείων να λειτουργήσουν την τηλεκπαίδευση, αναφέρθηκε η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας Αν. Γκίκα, μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ «Συνδέσεις».

Όπως ανέφερε όλη την προηγούμενη περίοδο έκλειναν σχολεία ή τμήματα αυτών για περιορισμένο χρονικό διάστημα, λόγω κρουσμάτων, με αποτέλεσμα να εφαρμόζουν τηλεκπαίδευση πριν τη γενική κατεύθυνση με το νέο lockdown. Υπενθύμισε ότι η τηλεκπαίδευση είναι υποχρεωτική και ότι όσοι εκπαιδευτικοί δεν έχουν τ μέσα, θα πηγαίνουν στο σχολείο, όπου υπάρχει η σχετική υποδομή.

Ακολούθως τόνισε πως ενισχύθηκε σημαντικά ο εξοπλισμός των σχολείων, με αποτέλεσμα από 4.500 υπολογιστές που υπήρχαν τον Ιούνιο, σήμερα να υπάρχουν 80.000, με πολλούς εξ αυτών να προέρχονται από δωρεές. Υπάρχει η δυνατότητα να υπογράφει ο γονέας σχετική αίτηση για δανεισμό συσκευής για όσο διάστημα διαρκεί η τηλεκπαίδευση και με τη λήξη της να επιστραφεί ο εξοπλισμός στο σχολείο.

Επίσης δήλωσε ότι ενώ η κανονική διδακτική ώρα είναι 35′, η ώρα στην τηλεκπαίδευση μπορεί να είναι από 30′ – 40′ σύμφωνα και με τις κατευθύνσεις του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

Προηγούμενο άρθροΠως θα λειτουργήσει το lockdown: Χαρδαλιάς, Κοντοζαμάνης και Σταμπουλίδης εξειδίκευσαν τα μέτρα (video)
Επόμενο άρθροΔρομολόγια InterCity για Αθήνα – Θεσσαλονίκη μόνο για την Παρασκευή 6/11