Μητσοτάκης: Περιοριζόμαστε πρόσκαιρα για να επανέλθουμε σταδιακά σε κανονικούς ρυθμούς

Με αναφορά στη σημασία των νέων περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας ξεκίνησε την τοποθέτησή του, στην έναρξη της συνεδρίασης της Εκτελεστικής Γραμματείας της Νέας Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι η Νέα Δημοκρατία πρεσβεύει τις αξίες της ελευθερίας και της αλληλεγγύης και ότι σε αυτή τη χρονική συγκυρία η έμπρακτη έκφραση αλληλεγγύης προς τους συμπολίτες μας, μας επιβάλλει με ελεύθερη βούληση να περιορίσουμε κυρίως την ελευθερία στη μετακίνηση για να στηριχθεί ο κοινός αγώνας όλων.

Πρόσθεσε ότι σε αυτή τη συγκυρία ακούμε τις συμβουλές των ειδικών για να συγκρατήσουμε το δεύτερο κύμα της πανδημίας και σταδιακά να επανέλθουμε στους κανονικούς μας ρυθμούς, να σώσουμε τον Δεκέμβριο σε οικονομικό επίπεδο και να κάνουμε Χριστούγεννα διαφορετικά μεν, αλλά δίχως κανόνες πολύ αυστηρών περιορισμών.

«Στο χέρι μας, στο χέρι όλων μας είναι να μπορέσουμε αυτό να το πετύχουμε και ξέρω ότι οι επόμενες τρεις εβδομάδες είναι τρεις εβδομάδες δύσκολες αλλά δεν έχω καμία αμφιβολία ότι τα μέτρα τα οποία έχουμε πάρει θα τα τηρήσουν οι συμπολίτες μας, θα περιορίσουμε αυτή την έξαρση του δεύτερου κύματος της πανδημίας και μετά με έξυπνο τρόπο τον Δεκέμβριο θα αρχίσουμε σταδιακά να ξανανοίγουμε την οικονομία και την κοινωνία, έχοντας όμως όλοι πάρει πια το μήνυμα ότι αυτός ο ιός συνέχεια καραδοκεί, είναι συνέχεια επικίνδυνος και δεν μπορούμε να τον αντιμετωπίσουμε με αμεριμνησία ή με εφησυχασμό όπως ενδεχομένως όλοι να κάναμε μετά το πρώτο κύμα της πανδημία» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Προηγούμενο άρθροΚ. Μητσοτάκης: «Ισχυρή ψήφος εμπιστοσύνης η αναβάθμιση από τον Moody’s»
Επόμενο άρθροΣυγχαρητήρια της ΠτΔ στον Τζο Μπάιντεν: «Προσβλέπουμε σε στενή συνεργασία»