Συγχαρητήρια Μητσοτάκη σε Μπάιντεν: Τον χαρακτήρισε αληθινό φίλο – Το ταξίδι Μπάιντεν στην Ελλάδα και η συνάντησή τους (video, pics)

Τα συγχαρητήριά του στον Τζο Μπάιντεν εξέφρασε ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αμέσως μετά την εκλογή του νέου προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών.

Τον χαρακτήρισε φίλο της Ελλάδας και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η σχέση των δύο χωρών θα γίνει ακόμη πιο ισχυρή. Σημειώνεται ότι τον περασμένο μήνα, ο Τζο Μπάιντεν σε δήλωσή του παρενέβη υπέρ της Ελλάδας, ζητώντας από την κυβέρνηση Τραμπ να πιέσει την Τουρκία ώστε η τελευταία να σταματήσει τις προκλήσεις κατά της χώρας μας.

Σε ανάρτησή του στο Twitter ο κ. Μητσοτάκης γράφει:

 «Ο Τζο Μπάιντεν υπήρξε αληθινός φίλος της Ελλάδας και είμαι βέβαιος ότι υπό την προεδρία του η σχέση μεταξύ των χωρών μας θα γίνει ακόμη πιο ισχυρή», ανέφερε στην ανάρτησή του στο Twitter ο πρωθυπουργός.

Η Επίσκεψη Μπάιντεν στην Ελλάδα και η συνάντηση με τον πρωθυπουργό

O Τζο Μπάιντεν είχε επισκεφθεί την Ελλάδα στις 6 Ιουνίου του 2017 και συναντήθηκε με τον κ. Μητσοτάκη όταν ακόμη ήταν αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Δείτε το video:

Στη συνάντηση, που έγινε στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, οι δύο άντρες είχαν εκτενή συζήτηση για θέματα διμερούς, περιφερειακού και παγκόσμιου ενδιαφέροντος και ο κ. Μητσοτάκης είχε τονίσει τον ρόλο της χώρας μας ως παράγοντα σταθερότητας σε μία ολοένα και πιο ασταθή περιοχή.

Από την πλευρά του ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ είχε τονίσει τη σημασία της Ελλάδας για τα αμερικανικά γεωστρατηγικά συμφέροντα.

Ιδιαίτερη έμφαση είχε δοθεί στην αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο και στο Κυπριακό, ενώ εκφράστηκε ανησυχία για την ένταση στα Δυτικά Βαλκάνια.

Οκ. Μπάιντεν είχε αναφερθεί και στις επιδιώξεις της Ρωσίας, αλλά και στις εσωτερικές εξελίξεις στις ΗΠΑ και στον ενδεχόμενο αντίκτυπο στα διεθνή δρώμενα, επισημαίνοντας ιδιαίτερα τα ζητήματα της Β. Κορέας και της κλιματικής αλλαγής.

Ο κ. Μητσοτάκης είχε αναφερθεί στις εσωτερικές πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις της χώρας μας και είχε παρουσιάσει τις προτάσεις της ΝΔ, επισημαίνοντας τις προκλήσεις με τις οποίες είναι αντιμέτωπο το εγχείρημα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.

Προηγούμενο άρθροΤζο Μπάιντεν: Ενωτικός στην πρώτη, ως πρόεδρος των ΗΠΑ, ομιλία του – Κάλεσε πάψει η διχόνοια για να «γιατρευτεί» η χώρα
Επόμενο άρθροΟι επτά απαντήσεις του οικονομικού επιτελείου στα επτά ψεύδη Τσίπρα