Αιχμηρή κριτική άσκησε η ΝΔ στον Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή τη συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία ουσιαστικά, κάλυψε την παράνομη και προκλητική κίνηση του  Παύλου Πολάκη, να μεταβεί σε σπίτι με άλλα άτομα, εν μέσω lockdown.

Στην ουσία, όπως αναφέρει η ΝΔ, τον κ. Τσίπρα δεν τον ενόχλησε η πράξη αλλά η δημοσιοποίησή της. Κατά τη ΝΔ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ λέει: «Παρανομείτε, αλλά στα κρυφά».

Υπενθυμίζεται ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και στη Μάρα Ζαχαρέα, είπε για το τραπέζωμα του Πολάκη στα Χανιά, ότι ήταν λάθος η ανάρτηση, αλλά επί της ουσίας χαρακτήρισε… επαρκείς τις δικαιολογίες του πρώην υπουργού.

«Ως γιατρός είχε κάνει τεστ πριν από 48 ώρες και το πρωί έκανε χειρουργείο και επειδή δεν είχε πουθενά αλλού να πάει, πήγε σε ένα φιλικό σπίτι να γευματίσει. Ως ανάρτηση ήταν λάθος, ήταν αρνητική, αλλά ως εξήγηση ήταν επαρκής», είπε μάλλον αμήχανα ο Αλέξης Τσίπρας.

Η κάλυψη Τσίπρα προκάλεσε την άμεση αντίδραση της ΝΔ, που σε ανακοίνωσή της, χαρακτηρίζει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ανεύθυνο, παροτρύνοντας τα στελέχη του να παρανομούν στα κρυφά, όταν η πλειοψηφία των πολιτών δείχνει υπευθυνότητα.

Η ανακοίνωση της ΝΔ για τη συνέντευξη του Αλ. Τσίπρα στο Star:

«Αν κάτι συγκρατήσαμε από την ασυνάρτητη συνέντευξη του κ. Τσίπρα είναι η πλήρης κάλυψη στον κ. Πολάκη. Δεν τον ενόχλησε η παράνομη πράξη, αλλά η δημοσιοποίησή της. Και αφού δεν την καταδικάζει, την καλύπτει. ”Παρανομείτε, αλλά στα κρυφά”, λέει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, τη στιγμή που η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών δείχνει υπευθυνότητα. Αυτός ήταν πάντα. Και μένει πάντα ίδιος και ανεύθυνος».

Προηγούμενο άρθροΚορονοϊός – Ταμείο Εγγυοδοσίας: Υποβάλλονται οι φάκελοι για τη χρηματοδότηση επιχειρήσεων
Επόμενο άρθροΣύμβουλος Μπάιντεν: «Ανεύθυνη η Τουρκία – Έφτασε πολύ κοντά σε πόλεμο με την Ελλάδα»