Το ενδεχόμενο να επιβληθούν νέα μέτρα, εάν δεν αποδώσουν αυτά, άφησε ανοιχτό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας. Ωστόσο, μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις» με τον Κώστα Παπαχλιμίντζο και την Αλεξάνδρα Καϋμένου, υπογράμμισε ότι αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι να τηρηθούν τα μέτρα.

 «Η κυβέρνηση θα εξετάσει τι παραπάνω μπορεί να κάνει για να περιορίσει την κινητικότητα, είτε σε εθνικό είτε σε περιφερειακό επίπεδο. Όμως αυτό θα συνεκτιμηθεί με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα», υπογράμμισε ο κ. Πέτσας.

Αναφορικά με την προμήθεια των εμβολίων και τον σχεδιασμό που υπάρχει από την κυβέρνηση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι το ζήτημα θα αναπτυχθεί στη Βουλή από τον πρωθυπουργό, κατά τη διάρκεια της συζήτησης με τους πολιτικούς αρχηγούς.

Τόνισε μάλιστα πως δεν είναι μόνο το εμβόλιο της Pfizer για το οποίο γίνεται σχεδιασμός, αλλά υπάρχουν και πολλές άλλες εταιρείες, ενώ υπογράμμισε ότι θα υπάρχει προτεραιότητα για τις ευπαθείς ομάδες.

Σχολιάζοντας το ζήτημα που προέκυψε χθες με τον Παύλο Πολάκη, ο Στέλιος Πέτσας τόνισε ότι όλοι είμαστε ίσοι ενώπιον του νόμου. «Δεν θα έπρεπε να προκαλούν πρώην υπουργοί Υγείας και δημόσιοι λειτουργοί», σχολίασε χαρακτηριστικά.