Την ενίσχυση του ΕΣΥ και με ιδιώτες γιατρούς ζητά με ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα ο ΙΣΘ τονίζει ότι: «Έχει επισημάνει κατ’ επανάληψη προς όλες τις κατευθύνσεις την αναγκαιότητα στήριξης και αλλαγών στο ΕΣΥ ώστε η πολιτεία να αναγνωρίσει έμπρακτα την προσφορά τους  και να στηρίξει τους λειτουργούς του.
Επαναλαμβάνουμε την ανάγκη ουσιαστικής έμπρακτης ενίσχυσης των λειτουργών του ΕΣΥ και ειδικότερα εκείνων που δίνουν καθημερινά τη μάχη με περιστατικά covid-19. Επίσης καλούμε το Υπουργείο Υγείας να προχωρήσει άμεσα στην υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας για την έκτακτη συμμετοχή ιδιωτών ιατρών στο δημόσιο τομέα.
Επιπλέον δεκάδες ιδιώτες συνάδελφοι ενημερώθηκαν και  έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους να στελεχώσουν δομές του ΕΣΥ όπου είναι αναγκαίο, ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση του καθήκοντος..
Ο ΙΣΘ συνεχίζει να διεκδικεί την υπογραφή συλλογικής σύμβασης των ιδιωτών συναδέλφων μας,  την μισθολογική αναβάθμιση των νοσοκομειακών γιατρών και την ευρύτερη σύμπραξη και αλληλοϋποστήριξη του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα» προστίθεται στην ανακοίνωση. .

Πηγή ΙΣΘ

Προηγούμενο άρθροΕξιτήριο παίρνει εντός της ημέρας ο Μαραντόνα
Επόμενο άρθροΣε προληπτική καραντίνα ο υφυπουργός Εξωτερικών Κ. Φραγκογιάννης