Ντονμέζ για Oruc Reis-Barbaros: Αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τις έρευνες σε Αν. Μεσόγειο και Μαύρη Θάλασσα»

Tα έργα στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα θα πραγματοποιηθούν με αποφασιστικότητα, είπε ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας,  Φατίχ Ντονμέζ, ενημερώνοντας για το έργο του υπουργείου την αρμόδια επιτροπή της τουρκικής Βουλής.

 «Διεξάγουμε ενδελεχείς έρευνες στις θάλασσές μας με τα ερευνητικά μας πλοία Barbaros, Χαϊρεντίν Πασά και Oruc Reis, και με τα πλωτά γεωτρύπανα Πορθητής και Γιαβούζ.

Από την άλλη πλευρά, το γεωτρύπανο Κανουνί, το οποίο παραλήφθηκε στις 31 Ιανουαρίου και αναχώρησε από το λιμάνι Τασουτζού της Μερσίνας, μετά την ολοκλήρωση του εκσυγχρονισμού του, θα αρχίσει τις δραστηριότητές του στη Μαύρη Θάλασσα τους πρώτους μήνες του 2021».

Ο Ντονμέζ επεσήμανε ότι μέχρι σήμερα το Oruc Reis, το Χαϊρεντίν Πασά και το Barbaros έχουν πραγματοποιήσει έρευνες σε 46 χιλιάδες τ.χλμ. στην Ανατολική Μεσόγειο και σε 33 χιλιάδες τ.χλμ. στη Μαύρη Θάλασσα. Σύμφωνα με τον ίδιο στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων εξερεύνησης και γεώτρησης υδρογονανθράκων πραγματοποιήθηκαν επίσης 3 γεωτρήσεις στη θάλασσα κατά τους πρώτους 9 μήνες του 2020.

Ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας υπογράμμισε επίσης ότι έχει ξεκινήσει η κατασκευή της πρώτης μονάδας του πυρηνικού σταθμού Άκουγιου, η οποία θα τεθεί σε λειτουργία το 2023, ενώ παραχωρήθηκε άδεια κατασκευής και για δεύτερη, τρίτη και τέταρτη μονάδα στις 8 Απριλίου 2020. «Στόχος μας είναι να θέσουμε σε λειτουργία την πρώτη μονάδα στο Άκουγιου κατά την 100ή επέτειο της Δημοκρατίας μας και να θέσουμε σε λειτουργία τις άλλες μονάδες έως το τέλος του 2026», είπε.

Προηγούμενο άρθροEλληνικό τάνκερ συγκρούστηκε με τουρκικό αλιευτικό ανοιχτά της Μερσίνης – Νεκροί 4 ψαράδες (pics)
Επόμενο άρθροΚικίλιας: Δύσκολη η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη – Επιπλέον 50 κλίνες ΜΕΘ – Έκκληση στους γιατρούς να βοηθήσουν (pics)