Αιχμηρή ήταν η απάντηση του Βασίλη Κικίλια στον Αλέξη Τσίπρα, για όσα είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, από το βήμα της Βουλής, αναφερόμενος στο πρόσωπο του υπουργού Υγείας και με αφορμή τις κατηγορίες που απέδωσε στην κυβέρνηση για λάθη όσον αφορά στη διαχείριση της επιδημίας του κορονοϊού.

«Εσείς αντιλαμβάνεστε την πολιτική μόνο ως επικοινωνία» τόνισε στην απάντησή του προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός Υγείας.

«Είμαι ο υπουργός που βγήκε πρώτος τον Φεβρουάριο & ανακοίνωσε μέτρα για σχολεία-καρναβάλια & εσείς αντιδρούσατε κ.Τσίπρα. Ο ρόλος του Υπ. Υγείας στη διαχείριση κρίσης είναι να κάνει δουλειά, όχι επικοινωνία. Εσείς αντιλαμβάνεστε την πολιτική μόνο ως επικοινωνία. Δυστυχώς», έγραψε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας.

Ο Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του από το βήμα της Βουλής ανέφερε: «Να συμφωνήσουμε όλοι μας σε υπουργό Υγείας κοινής αποδοχής με γνώση και εμπειρία που δεν θα κάνει μικροπολιτική για να σώσει το πολιτικό του κεφάλαιο, αλλά θα θέσει σε εφαρμογή το συμφωνημένο έκτακτο σχέδιο. Δεν ζητάμε να βάλετε δικό μας. Κύριε Κικίλια σας έχει υπερβεί η κρίση. Κρυφτήκατε πίσω από τον κ. Τσιόδρα που είναι εξαιρετικός αλλά κάνει και λάθη. Δεν είναι ο μοναδικός επιστήμονας σε αυτή την χώρα. Θα μπορούσατε κ. Κικίλια να είστε στο υπουργείο Αθλητισμού, ήσασταν και μπασκετμπολίστας αλλά Υγείας σε αυτή την κρίσιμη στιγμή;».