Σε ΜΕΘ του «Ευαγγελισμού» ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος -Ελεγχόμενη η κατάστασή του

Στην εντατική του νοσοκομείου “Ευαγγελισμός” εισήχθη ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος, ο οποίος διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό.

«Ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστάσιος εισήχθη στις 11/11/2020 με διάγνωση COVID και νοσηλεύεται σε κλίνη ΜΕΘ. Ο Αρχιεπίσκοπος παρουσιάζει ήπια συμπτώματα από το αναπνευστικό σύστημα και χαμηλό πυρετό. Η κατάστασή του χαρακτηρίζεται σταθερή και ελεγχόμενη επί του παρόντος», αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν.

Ο κ. Αναστάσιος υπεβλήθη σε σχετικά τεστ σε ιατρικό κέντρο των Τιράνων, τα οποία έδειξαν ότι έχει προσβληθεί από κορονοϊό.

Με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας διακομίστηκε με αεροσκάφος C-130 στην Αθήνα, μετά τη διάγνωσή του.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος μεταφέρθηκε με ειδική κάψουλα στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» το βράδυ της Τετάρτης.

Η παρακολούθησή του θεωρείται επιβεβλημένη, καθώς, όπως δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος σε τηλεοπτικό σταθμό, «έχω μια ευαισθησία με τους πνεύμονες, έχω άσθμα πολύ καιρό. Νομίζω θα το ξεπεράσουμε».

Προηγούμενο άρθροΜητσοτάκης – Βουλή (πρωτολογία): «Δύσκολες οι επόμενες 10 ημέρες της πανδημίας – Χρειάζεται σοβαρότητα»
Επόμενο άρθροΠιερρακάκης: «Μέσω διαδικτύου και οι ιατρικές βεβαιώσεις – Στο digital το 20% του ταμείου ανάκαμψης»