Προβάδισμα 15,4 μονάδων της Ν.Δ. έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και καταλληλότερο πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη δείχνει νέα δημοσκόπηση της Alco για λογαριασμό του Open.

Στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων, η ΝΔ συγκεντρώνει 38,1% έναντι 22,7 του ΣΥΡΙΖΑ. Το ΚΙΝΑΛ είναι στην 3η θέση με 7,3%, 4ο το ΚΚΕ με 5,9%, η Ελληνική Λύση στο 3,2%, ενώ το ΜεΡΑ25 συγκεντρώνει 3,1%.

Η επιλογή «άλλο» στην πρόθεση ψήφου καταλαμβάνει ποσοστό 5,2% στη δημοσκόπηση της Alco, ενώ 1,1%  συγκεντρώνει το καταδικασμένο κόμμα της Χρυσής Αυγής. Οι αναποφάσιστοι εκτιμώνται σε ποσοστό 12,3%.

Παράλληλα, το 44% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι εμπιστεύεται περισσότερο για πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, έναντι 23% του Αλέξη Τσίπρα. Το 29% τοποθετείται στο «Κανένας», ενώ 4% στο «δεν ξέρω, δεν απαντώ».

Τι πιστεύουν οι πολίτες για τα μέτρα κατά της πανδημίας

Επτά στους δέκα πολίτες (72%) θεωρούν αναγκαίο το δεύτερο lockdown, έναντι 22% που το έκρινε υπερβολικό.

Πάντως το 52% δεν δηλώνει ικανοποιημένο από τα μέτρα, έναντι του 43% που δηλώνει ικανοποιημένο, ενώ το 65% θεωρεί ότι τα μέτρα ελήφθησαν καθυστερημένα, έναντι 30% που θεωρεί ότι ελήφθησαν έγκαιρα.

Την ίδια ώρα, στο ερώτημα αν η κυβέρνηση πήρε έγκαιρα τα μέτρα, το 65% απαντά πως καθυστέρησε, ενώ 30% των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση απαντούν πως αντέδρασε εγκαίρως.

Στην ίδια δημοσκόπηση το 52% των ερωτηθέντων αναφέρει πως δεν είναι ικανοποιημένο από τα μέτρα, ενώ 43% απαντά πως είναι.

Πάντως, ο δείκτης απόδοσης της κυβέρνησης παραμένει σταθερός σε σύγκριση με τον Οκτώβριο, καθώς ο μέσος όρος κυμαίνεται και τον Νοέμβριο στο 5,4.

Προηγούμενο άρθροΜητσοτάκης σε Τσίπρα: «Ο Πολάκης λείπει, αλλά ο πολακισμός είναι εδώ» (video)
Επόμενο άρθροΜητσοτάκης: «Νέο πακέτο στήριξης για τα αδύναμα νοικοκυριά – Και δώρο Χριστουγέννων – Φρένο στους πλειστηριασμούς – Ακόμα 50.000 λάπτοπ σε μαθητές» (video)