Κικίλιας για Θεσσαλονίκη: «Πολύ σοβαρή η κατάσταση – Σήμερα η απόφαση για νέα μέτρα»

Σήμερα αναμένεται να αποφασιστεί αν θα ληφθούν νέα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού στη Θεσσαλονίκη, που θα αφορούν κυρίως στη λειτουργία των σχολείων.

Μιλώντας στον Alpha 98,9 ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, εμφανίστηκε ιδιαίτερα ανήσυχος για τη Θεσσαλονίκη, υπογραμμίζοντας ότι εκπονήθηκε ένα έκτακτο πλάνο προκειμένου να μπορέσουν τα νοσοκομεία να ανταποκριθούν. Μάλιστα, αποκάλυψε ότι σήμερα οι ειδικοί αναμένεται να λάβουν αποφάσεις για νέα μέτρα, κυρίως για τη λειτουργία των σχολείων.

«Με ανησυχεί πάρα πολύ αυτό που συμβαίνει. Η εφημερία χθες έκλεισε με 80 εισαγωγές και 20 ύποπτα κρούσματα. Υπολογίστε αυτόν τον αριθμό κάθε μέρα για τις επόμενες 10-15 μέρες. Εκπονήσαμε ένα έκτακτο πλάνο, από καρδιοχειρουργικές, αγγειοχειρουργικές αίθουσες και έχουμε άλλες 100 , όταν όλη η Βόρεια Ελλάδα πιέζεται και έχουν περιστατικά από τη Θεσσαλονίκη κατά 70% και 30% από γύρω περιοχές», σημείωσε.

Απαντώντας σε ερώτηση για τα αν θα υπάρξουν νέα μέτρα για τη συμπρωτεύουσα, ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι «είναι στο τραπέζι και με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα, η διυπουργική μαζί με τον πρωθυπουργό θα αποφασίσει, μετά τις εισηγήσεις των ειδικών. Αφήνω τους ειδικούς να κάνουν τη δουλειά τους. Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή και το συντομότερο, πρέπει να μειωθούν οι δείκτες. Οι πολίτες πρέπει να βοηθήσουν και όλοι να αναλογιστούν πόσοι μπαίνουν σε κίνδυνο».

Αναφορικά με το πότε θα μπορέσουν οι αρχές να προχωρήσουν σε άρση του lokcdown, ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι αυτό θα γίνει ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα και τη συμμόρφωση των πολιτών αλλά και ανάλογα με την επιθετικότητα του ιού».

Τι είπε για Πολάκη

Ο Βασίλης Κικίλιας σχολίασε και το περιστατικό με τον Παύλο Πολάκη έξω από τη ΜΕΘ, χωρίς μάσκα, λέγοντας: «Αυτό που είδα στο βίντεο ήταν ο κ. Πολάκης έξω από τη ΜΕΘ χωρίς μάσκα. Έμαθα ότι και στον διάδρομο μέσα ήταν χωρίς μάσκα. Το διαβεβαίωσε και ο πρόεδρος της Βουλής και ιδιοκτήτης του Σωτηρία και νοσηλευτές, ότι λειτουργούν κανονικά και οι 50 ΜΕΘ. Εγώ δεν θέλω να σχολιάσω έναν πρώην συνάδελφο γιατί ξέρω πόσο δύσκολη είναι η δουλειά και ο καθένας κρίνει αυτά που λέει ο πολιτικός στη δημόσια σφαίρα. Οι 50 ΜΕΘ λειτουργούν κανονικά και νοσηλεύουν συνανθρώπους μας».

Προηγούμενο άρθροΑστικές συγκοινωνίες: 1.200 νέες θέσεις εργασίας – Στις 18 Νοεμβρίου λήγει η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων
Επόμενο άρθροΝΔ: Ψηφιακή συζήτηση για τα μέτρα αντιμετώπισης των συνεπειών της πανδημίας (pics)