Κορονοϊός: Κλείνουν τα δημοτικά σχολεία από την ερχόμενη Δευτέρα – Το απόγευμα οι ανακοινώσεις

Στο κλείσιμο όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης οδηγείται η κυβέρνηση,  για να μειωθεί η κινητικότητα των γονέων, καθώς η διασπορά του κορονοϊού με τα χιλιάδες κρούσματα έχει γίνει ανεξέλεγκτη.

Αν και τα δημοτικά σχολεία δεν αποτελούν εστία διασποράς του κορονοϊού, ωστόσο η απόφαση ελήφθη, προκειμένου να μειωθεί η κινητικότητα των γονέων, καθώς θα διακοπούν οι μετακινήσεις τους, αφού τα παιδιά τους θα κάνουν διαδικτυακά τα μαθήματά τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Νίκος Χαρδαλιάς θα κάνει το απόγευμα τις σχετικές ανακοινώσεις, στην καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα.

Το κλείσιμο των δημοτικών σχολείων θα τεθεί σε ισχύ από την ερχόμενη Δευτέρα, , ωστόσο, ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει τι  θα γίνει με τα νηπιαγωγεία και τους παιδικούς σταθμούς.

Πολλά σχολεία στην Αττική έχουν αποστείλει μηνύματα στους γονείς – κηδεμόνες έτσι ώστε να εγγράψουν τα παιδιά τους, μαθητές του δημοτικού, στην ηλεκτρονική εκπαίδευση.

Χαρακτηριστικό είναι το μήνυμα που εστάλη σε γονείς από δημοτικό σχολείο σε κεντρικό δήμο της Αθήνας όπου αναφέρει: «Αγαπητοί Γονείς & Κηδεμόνες, Παρακαλώ πολύ σας ενημερώνουμε ότι μπαίνοντας στον παρακάτω σύνδεσμο του ΠΣΔ https://register.sch.gr/students/ μπορείτε να προβείτε στην εγγραφή μαθητή/ήτριας (σε περίπτωση που δεν έχετε προβεί ήδη), ούτως ώστε – σε περίπτωση που χρειαστεί – να γίνουν μέλη των ψηφιακών τμημάτων (π. χ. e-class) από τους διδάσκοντες εκπαιδευτικούς».

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως δήλωσε από την Πέμπτη ότι το υπουργείο από την αρχή της κρίσης του κορονοϊού κινείται με οδηγό τις κατευθύνσεις της επιτροπής των επιστημόνων και πως είναι έτοιμο και για το ενδεχόμενο ενός γενικού «lockdown» στα σχολεία.

Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε χθες ότι εξασφάλισε «65.965 φορητές συσκευές, αξίας άνω των 20 εκατ. ευρώ, μέσω ΕΣΠΑ, και 25.648 φορητές συσκευές αξίας άνω των 4 εκατομμυρίων ευρώ μέσω δωρεών» για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, προκειμένου να διευκολυνθεί η τηλεκπαίδευση.

Προηγούμενο άρθροΚορονοϊός – Μητσοτάκης: «Πάνω από 25 εκατ. δόσεις εμβολίου στην Ελλάδα – Θα είναι δωρεάν για όλους»
Επόμενο άρθροΣυνάντηση Σακελλαροπούλου – Τσιόδρα για τον κορονοϊό