Δημοσκόπηση: Προβάδισμα 15,4% για τη ΝΔ -Αναγκαία η καραντίνα λένε οι πολίτες

Προβάδισμα 15,4 μονάδων της Ν.Δ. έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και καταλληλότερο πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη δείχνει νέα δημοσκόπηση της Alco για λογαριασμό του Open.

Στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων, η ΝΔ συγκεντρώνει 38,1% έναντι 22,7 του ΣΥΡΙΖΑ. Το ΚΙΝΑΛ είναι στην 3η θέση με 7,3%, 4ο το ΚΚΕ με 5,9%, η Ελληνική Λύση στο 3,2%, ενώ το ΜεΡΑ25 συγκεντρώνει 3,1%.

Η επιλογή «άλλο» στην πρόθεση ψήφου καταλαμβάνει ποσοστό 5,2% στη δημοσκόπηση της Alco, ενώ 1,1%  συγκεντρώνει το καταδικασμένο κόμμα της Χρυσής Αυγής. Οι αναποφάσιστοι εκτιμώνται σε ποσοστό 12,3%.

Παράλληλα, το 44% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι εμπιστεύεται περισσότερο για πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, έναντι 23% του Αλέξη Τσίπρα. Το 29% τοποθετείται στο «Κανένας», ενώ 4% στο «δεν ξέρω, δεν απαντώ».

Τι πιστεύουν οι πολίτες για τα μέτρα κατά της πανδημίας

Επτά στους δέκα πολίτες (72%) θεωρούν αναγκαίο το δεύτερο lockdown, έναντι 22% που το έκρινε υπερβολικό.

Πάντως το 52% δεν δηλώνει ικανοποιημένο από τα μέτρα, έναντι του 43% που δηλώνει ικανοποιημένο, ενώ το 65% θεωρεί ότι τα μέτρα ελήφθησαν καθυστερημένα, έναντι 30% που θεωρεί ότι ελήφθησαν έγκαιρα.

Την ίδια ώρα, στο ερώτημα αν η κυβέρνηση πήρε έγκαιρα τα μέτρα, το 65% απαντά πως καθυστέρησε, ενώ 30% των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση απαντούν πως αντέδρασε εγκαίρως.

Στην ίδια δημοσκόπηση το 52% των ερωτηθέντων αναφέρει πως δεν είναι ικανοποιημένο από τα μέτρα, ενώ 43% απαντά πως είναι.

Πάντως, ο δείκτης απόδοσης της κυβέρνησης παραμένει σταθερός σε σύγκριση με τον Οκτώβριο, καθώς ο μέσος όρος κυμαίνεται και τον Νοέμβριο στο 5,4.

Προηγούμενο άρθροΜητσοτάκης σε Τσίπρα: «Ο Πολάκης λείπει, αλλά ο πολακισμός είναι εδώ» (video)
Επόμενο άρθροΜητσοτάκης: «Νέο πακέτο στήριξης για τα αδύναμα νοικοκυριά – Και δώρο Χριστουγέννων – Φρένο στους πλειστηριασμούς – Ακόμα 50.000 λάπτοπ σε μαθητές» (video)