Εξηγήσεις λοιμωξιολόγου Τσακρή – Γιατί πρέπει να κλείσουν τα δημοτικά σχολεία της χώρας

Τους λόγους για τους οποίους πρέπει να κλείσουν τα δημοτικά σχολεία όλης της χώρας και το σκεπτικό της επιτροπής λοιμωξιολόγων που έκανε τη σχετική εισήγηση προς το υπουργείο Παιδείας, στο πλαίσιο των μέτρων κατά του κορονοϊού, εξήγησε ο κ. Αθανάσιος Τσακρής.

Όπως είπε ο κ. Τσακρής, καθηγητής Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, παρότι οι μαθητές δεν συμβάλλουν ιδιαίτερα στη διασπορά του ιού, για τη συγκεκριμένη εισήγηση κομβικό ρόλο διαδραμάτισε η έντονη κινητικότητα που παρατηρείται γύρω από τη λειτουργία των σχολείων και αφορά κυρίως γονείς και ηλικιωμένους.

«Να μην ξεχάσουμε, η κινητικότητα είναι πολύ μεγαλύτερη σε αυτό το lockdown στη χώρα μας σε σχέση με αυτή που παρατηρήθηκε στο πρώτο, της άνοιξης, για διάφορους λόγους λειτουργίας της οικονομίας», ανέφερε ο Αθανάσιος Τσακρής.

Η απόφαση των ειδικών σχετικά με τα σχολεία συνέκλινε στο να κλείσουν σε όλη τη χώρα. Παράλληλα, όπως είπε το μέλος της επιτροπής, το κλείσιμο των σχολείων είναι και ένα μήνυμα στην κοινωνία για το πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση στη χώρα μας.

Προηγούμενο άρθροΠέθανε ο Γ. Μητρόπουλος, γιατρός της Βουλής – Συλλυπητήρια από Κώστα Τασούλα
Επόμενο άρθροΥφ. Αθλητισμού: Κατατέθηκε η τροπολογία για τα πριμ – Τέλος οι αδικίες για τους Έλληνες αθλητές