Kορoνοϊός – Ιταλία – Viral: Οίκος ευγηρίας ανακάλυψε ασφαλή τρόπο για να απολαμβάνουν οι ηλικιωμένοι το «φάρμακο» της ψυχής – Ελεύθερες οι αγκαλιές (video,pics)

Οι ηλικιωμένοι οίκου ευγηρίας στη Βενετία, αγκαλιάζουν ελεύθερα τους ανθρώπους τους, μέσα από ένα «δωμάτιο αγκαλιάς», εισπράττοντας και προσφέροντας την ύψιστη ένδειξη αγάπης, παρηγοριάς και ζεστασιάς.

Δείτε το video:

Διαφορετική, όμορφη και ασφαλή πραγματικότητα ζουν οι ηλικιωμένοι στον οίκο ευγηρίας Domenico Sartor, στη Βενετία.

Μεταξύ των κανόνων που πρέπει να τηρούμε στην Covid-19 εποχή, είναι η απαγόρευση της ύψιστης ένδειξης αγάπης, της αγκαλιάς.

Ωστόσο, οι άνθρωποι του οίκου ευγηρίας Domenico Sartor, στη Βενετία, που δεν ήθελαν να λείψει από την καθημερινότητα των φιλοξενουμένων τους η αγκαλιά, κίνηση τρυφερότητας και ζεστασιάς, δημιούργησαν μια διαφορετική πραγματικότητα, προσφέροντάς τους παρηγοριά και ανακούφιση.

Δημιούργησαν το «Δωμάτιο Αγκαλιάς», εγκαθιστώντας μια κουρτίνα φτιαγμένη από μαλακό διαφανές πλαστικό, όπου πλέον οι ηλικιωμένοι μπορούν να αγκαλιάζουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα χωρίς να θέτουν σε κίνδυνο την υγεία τους.

Σε μια περίοδο που δοκιμάζει τις ψυχικές αντοχές, η ενσυναίσθηση είναι μια σανίδα σωτηρίας και μικρές πράξεις ανθρωπιάς μπορούν να δώσουν δύναμη και κουράγιο.

Οι φωτογραφίες κάνουν τις τελευταίες ημέρες τον γύρο του κόσμου.

Προηγούμενο άρθροΜητσοτάκης: Συνάντηση με Ιερώνυμο: «Αν τηρήσουμε τα μέτρα θα κάνουμε Χριστούγεννα με ανοιχτές εκκλησίες»
Επόμενο άρθροEνίσχυση πάνω από 11 εκατ. Ευρώ στους παράκτιους αλιείς που επλήγησαν από τον κορονοϊό