Γ. Παπαπροδρόμου: «Η πολιτική κυβερνοασφάλειας μέσα από την εκπαίδευση περιέχει τη φράση “επένδυση στα προνήπια”»

 «Συζήτηση για το ασφαλές διαδίκτυο και την ψυχική θωράκιση των νέων στον καιρό της πανδημίας μέσα από τη WEB TV ΑΝΙΧΝΕΥΣΕΙΣ του δημοσιογράφου Παντελή Σαββίδη

Η ευρεία χρήση του διαδικτύου στον καιρό της πανδημίας ανέδειξε τα κενά που υπάρχουν στην ασφαλή χρήση του. Η Πολιτεία για να αντιμετωπίσει το κυβερνοέγκλημα θα πρέπει να εστιάσει στην πρόληψη, εκπαιδεύοντας τους πολίτες κάθε ηλικίας στη σωστή χρήση του διαδικτύου και ιδιαίτερα τους νέους στην κριτική σκέψη, έτσι ώστε η τεχνολογία να γίνει πλεονέκτημα  για τη χώρα μας. Η στρατηγική για την κυβερνοασφάλεια πρέπει να περιλαμβάνει τη φράση επένδυση στα προνήπια».

Αυτά είπε χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων, ο Γιώργος Παπαπροδρόμου, υποστράτηγος ε.α της ΕΛ.ΑΣ, π. διευθυντής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και πτυχιούχος της νομικής σχολής και πρόσθεσε: «Ο στόχος μιας πολιτικής κυβερνοασφάλειας μέσα από το εκπαιδευτικό σύστημα θα πρέπει να είναι η δημοκρατία και η θωράκιση της, όπως και η προστασία και ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Ο κ. Παπαπροδρόμου φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του π. περιφερειακού διευθυντή περιφερειακής εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Γιώργου Καρατάσιου, μέσα από τη WEB TV ΑΝΙΧΝΕΥΣΕΙΣ, με θέμα «Νέοι και πανδημία: Ψυχική θωράκιση – Ασφαλές διαδίκτυο».

Στην ίδια εκπομπή συνομιλητές ήταν:

– Η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη, που μίλησε για τις στρατηγικές της Ε.Ε με στόχο ο έλεγχος ποιότητας του περιεχομένου του διαδικτύου να είναι προληπτικός και όχι κατασταλτικός και να φτιάχνει παιδιά ψηφιακά έτοιμα και υποψιασμένα απέναντι στους κινδύνους του διαδικτύου.

– Ο παιδοψυχίατρος και διευθυντής της  Παιδοψυχιατρικής Κλινικής του Ιπποκράτειου νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, Βάιος Νταφούλης, που ανέλυσε τις επιπτώσεις του εγκλεισμού και της ευρείας χρήσης του διαδικτύου, εξαιτίας της πανδημίας, στην ψυχική υγεία.

Παρακολουθείστε στο video ολόκληρη την ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συζήτηση:

Προηγούμενο άρθροΓ. Παπαπροδρόμου: Κυβερνοασφάλεια και εκπαίδευση σε μια σύγχρονη κοινωνία – Στόχοι και προτεραιότητες
Επόμενο άρθροΘ. Ρουσόπουλος: “Το Ελληνικό αποτελεί αναμφίβολα μια εμβληματική επένδυση” – Aποκλειστική συνέντευξη στο Parataxi.gr