Καθηγητής Κούβελας: Σε μία τριετία στην Ελλάδα το εμβόλιο κατά του κορονοϊού

Θα είναι έτοιμο μετά το 2022  – Είμαστε μέσα στην παλίρροια του ιού

Την άποψη ότι θα χρειαστεί τουλάχιστον μια τριετία για να φτάσει στην Ελλάδα  το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, εξέφρασε μιλώντας στο Mega, ο  καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας του ΑΠΘ, Δημήτρης Κούβελας.

«Βγαίνουν διάφορες ανακοινώσεις αλλά μέχρι να υπάρξει αδειοδοτημένο προϊόν που θα βγει στην αγορά είμαστε σε αναμονή» δήλωσε ο καθηγητής.

Εξήγησε τις διαδικασίες  τύπου «fast track», για επιταχυνόμενες (accelerated) δοκιμές για το εμβόλιο και τόνισε ότι ακόμη και αυτές οι γρήγορες διαδικασίες απαιτούν περίπου ένα χρόνο.

«Για να βγει στην παραγωγή σε ικανοποιητικές ποσότητες το εμβόλιο πρέπει, να βγει σε αρχική φάση σε περίπου 5-6 εκατομμύρια δόσεις. Για να γίνει αυτό απαιτείται ένα εξάμηνο έως ένας χρόνος, τουλάχιστον. Συνεπώς, το εμβόλιο θα είναι έτοιμο μετά το 2022» τόνισε και πρόσθεσε:

 «Άμεση λύση συνεπώς, δεν μπορεί να δοθεί και μέχρι τότε πρέπει να δώσουμε σημασία στην αγωγή υγείας και την τήρηση των μέτρων υγιεινής – μάσκες, πλύσιμο χεριών».

Αναφερόμενος στο δεύτερο κύμα κορονοϊού είπε πως «από τη στιγμή που τα κρούσματα παγκοσμίως δεν έχουν σταματήσει, δεν μιλάμε για δεύτερο κύμα αλλά για παλίρροια στην οποία είμαστε μέσα».

Προηγούμενο άρθροΆγκυρα – Νέα πρόκληση – Επαναφέρει την έκδοση των 8 Τούρκων αξιωματικών
Επόμενο άρθροΜικρομεσαίες επιχειρήσεις – Έως 31 Αυγούστου οι αιτήσεις για την επιδότηση τόκων δανείων