Κόσμος κάθεται σε καφετέρια στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας των καταστημάτων εστίασης με τους νέους κανόνες που έχουν επιβληθεί μετά την σταδιακή άρση των μέτρων για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού, Δευτέρα 25 Μαΐου 2020. Ξεκίνησε σήμερα το τέταρτο στάδιο άρσης των περιοριστικών μέτρων, ανοίγουν τα καταστήματα εστίασης με τους νέους κανόνες που έχουν επιβληθεί έναντι του κορονοϊού, επιτρέπονται οι μετακινήσεις από και προς τα νησιά και επαναλειτουργούν τα Κέντρα Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων, καθώς και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Παιδιών με Αναπηρίες. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η απόφαση του υπουργείου Οικονομικών για τη μείωση του ενοικίου σε επιχειρήσεις  που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού, των μεταφορών, της εστίασης, του πολιτισμού και του αθλητισμού.

Στην απόφαση αναφέρεται:

«Ο μισθωτής επαγγελματικής μίσθωσης προς εγκατάσταση επιχείρησης, η οποία εξακολουθεί να πλήττεται οικονομικά λόγω της εμφάνισης και διάδοσης του κορονοϊού κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, δηλ. επιχείρησης η οποία έχει ενεργό, κύριο Κωδικό Αριθμό Δραστηριότητας (ΚΑΔ) στις 20 Μαρτίου 2020 έναν από τους αναφερόμενους στο Παράρτημα, το οποίο και αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της παρούσας, ή της οποίας τα ακαθάριστα έσοδα ενεργού κατά τις 20 Μαρτίου 2020 ΚΑΔ δευτερεύουσας δραστηριότητας από τους αναγραφόμενους στο Παράρτημα, όπως αυτά προκύπτουν από την αρχική δήλωση φόρου εισοδήματος φορολογικού έτους 2018, είναι μεγαλύτερα από τα ακαθάριστα έσοδα που αντιστοιχούν στο κύριο ΚΑΔ στις 20 Μαρτίου 2020, απαλλάσσεται από την υποχρέωση καταβολής του 40% του συνολικού μισθώματος για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο 2020, κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων περί μισθώσεων, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο δεύτερο και τρίτο εδάφιο της παρ. 1 του άρθρου δεύτερου της από 20.03.2020 Π.Ν.Π. (Α΄ 68), όπως κυρώθηκε με άρθρο 1 του ν. 4683/2020 (Α΄ 83).

Πίνακας Κωδικών Αριθμών Δραστηριότητας (ΚΑΔ) των κλάδων για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο 2020. Σε περίπτωση τετραψήφιου ΚΑΔ συμπεριλαμβάνονται όλες οι υποκατηγορίες πενταψήφιων, εξαψήφιων και οκταψήφιων. Σε περίπτωση εξαψήφιου συμπεριλαμβάνονται όλες οι κατηγορίες οκταψήφιων».

Ποιές επιχειρήσεις δικαιούνται τη μείωση ενοικίου

Προηγούμενο άρθροΤηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Μέρκελ για το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο
Επόμενο άρθροΠροφητικός ο Χρυσοχοΐδης – Καλούσε να περιμένουμε τον ιατροδικαστή για τον θάνατο Μάγγου