Το βασικό κείμενο που προτάθηκε στη Σύνοδο Κορυφής δεν είναι αποδεκτό από την Ελλάδα γιατί δεν είναι ισορροπημένο επεσήμανε ο Στέλιος Πέτσας.

«Χρειάζεται να οικοδομηθεί ένα σχέδιο συμπερασμάτων το οποίο θα έχει τουλάχιστον 4 πυλώνες», είπε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην τηλεόραση της ΕΡΤ.

«Ο πρώτος είναι φυσικά η έμπρακτη αλληλεγγύη απέναντι στην Ελλάδα και στην Κύπρο έναντι της τουρκικής προκλητικότητας. Ο δεύτερος πυλώνας έχει να κάνει με την ΕΕ να καλεί την Τουρκία να σταματήσει αμέσως κάθε παράνομη εξορυκτική δραστηριότητα στην κυπριακή ΑΟΖ και φυσικά να τερματίσει τις υπόλοιπες προκλητικές τις ενέργειες στην Ανατολική Μεσόγειο. Οι άλλοι δύο πυλώνες είναι αλληλένδετοι κι έχουν να κάνουν με το καρότο, όταν η Τουρκία επιδείξει με συνέπεια και συνέχεια ότι εννοεί την αποκλιμάκωση δηλαδή οποιαδήποτε βοήθεια μπορεί να παρασχεθεί στην Τουρκία στο πλαίσιο αυτό. Και το τελευταίο, είναι το μαστίγιο αν δεν δείξει η Τουρκία τη διάθεση έμπρακτης αποκλιμάκωσης επαναλαμβάνω, με συνέπεια και συνέχεια», τόνισε ο κ. Πέτσας.

Προηγούμενο άρθροΣύνοδος Κορυφής: Έκτακτη συνάντηση Μητσοτάκη, Μακρόν, Μέρκελ, Αναστασιάδη – Τι λέει το draft – Ενοχλημένος ο Αναστασιάδης
Επόμενο άρθροΕπικοινωνία Δένδια με τον υπουργό Εξωτερικών της Αρμενίας